Dit is hoe je aan lichaamstaal ziet of je partner vreemdgaat

Zit je in een relatie, maar merk je dat je parter zich geregeld vreemd gedraagt? Grote kans dat er iets aan de hand is. Als je vermoedt dat je partner vreemdgaat zijn er bepaalde aspecten van lichaamstaal die je herkent.

Lichaamstaal tijdens vreemdgaan

Als het aankomt op relaties, dan hebben veel mensen een andere definitie. Ook wanneer het aankomt op vreemdgaan. Als je in een monogame relatie zit en je partner is fysiek met een ander, is het duidelijk. Dan gaat je partner gewoon vreemd. Het handige aan het spotten van een klootzak die vreemdgaat is dat ze vaak dezelfde lichaamstaal hebben. Dit zijn wat tekenen die je herkent als je vermoedt dat je partner z’n handjes niet thuis kan laten.

1. Ze laten hun telefoon niet uit het zicht

Een feit van iemand die vreemdgaat is dat hij met een ander persoon contact heeft. Als hij helemaal leip wordt als je ook maar naar zijn telefoon kijkt, is dat een enorme rode vlag. “The cheater will have guarded body language when on their mobile devices,” aldus relatie-expert David Bennett. Aangezien de kans klein is dat je partner staatsgeheimen op zijn telefoon bewaard voor de FBI, kunnen we concluderen dat er andere stiekeme dingen gebeuren in dat telefoontje van ‘m.

Daarnaast is de kans aanwezig dat je partner bij wijze van drie meter in de lucht springt wanneer hij een appje krijgt en snel zijn telefoon weglegt. “If someone is using their phone for honest reasons, they have no reason to act surprised and/or jerk their phone away if their partner happens to see what’s on the screen. However, if they are cheating, this reflex reaction is going to happen automatically and subconsciously, and their body language will suggest they just got ‘caught.'”

2. Je partner wordt nerveus als je over de andere persoon praat

Als je de andere persoon met wie je partner misschien gaat kent, dan is de kans groot dat hij slecht gaat wanneer je haar naam noemt. David zegt: “They might show signs of nervousness when you talk about the suspected “other woman” or “other man”. Signs of nervousness include speaking more quickly, tension in the face, and stroking their forearms gently or touching their chest area (men may adjust their ties — these last two are called ‘pacifying behaviours’ and help a nervous person feel more relaxed).”

Stel je staat naast je partner en de andere persoon is er ook. Let dat nog beter op lichaamstaal. “Body language is ultimately subconscious, and many cheaters will feel the desire to be physically close with the person they are cheating with.” Als je partner en de persoon met wie hij vreemdgaat wel heel dicht bij elkaar staan steeds, dan is dat weer een rode vlag.

3. Je partner lacht constant naar zijn telefoon

Vreemdgangers zullen belachelijk breed glimlachen naar hun telefoon. Als je vent nu heel snel aan het typen is en zegt dat het werkgerelateerd is, wees dat niet meteen mevrouw über sceptisch. Misschien is er niks aan de hand. Maar doet hij dit met een enorme glimlach op zijn gezicht: paniek.

4. Je partner is publiekelijk gesloten naar je

Een ander duidelijk teken dat je partner vreemdgaat, is wanneer hij fysiek afstand neemt, minder naar je lacht en je minder aanraakt. David zegt: “Many cheaters ultimately feel bad about their cheating and/or like the other person better, so they will stop having open and happy body language around their partner.”

Als je partner al deze symptomen laat zien, betekent dat niet per se dat hij vreemdgaat. Er kunnen natuurlijk ook andere verklaringen zijn voor zijn gedrag, maar ga het gesprek wel aan.

Popsugar

Reageer op artikel:
Dit is hoe je aan lichaamstaal ziet of je partner vreemdgaat
Sluiten