Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Beauty 6 mrt 2018

Dit wil je hebben: Lidl komt met een sheet mask machine

Sheet masks zijn één van de vele beauty-trends uit Zuid-Korea, maar ze hebben inmiddels de hele wereld veroverd. De maskertjes werken super makkelijk: je scheurt het zakje open, legt het stoffen masker op je gezicht en klaar is kees. Ben jij heel picky met welke ingrediënten je op je huid gebruikt? Lidl verkoopt een sheet mask machine waarmee je zelf volledige controle hebt over wat je in je sheet masks stopt! Een ideale uitvinding, als je het ons vraagt.

Wat zijn sheet masks ook alweer?

Simpel gezegd is een sheet mask een masker met een voorgevormde gezichtsvorm, vaak van stof of van een soort gelatine-achtige substantie (vaak met collageen). Het nattige laagje van de masker zorgt ervoor dat het goed plakt op je gezicht. Na ongeveer een halfuur haal je het masker eraf, waarna je de achtergebleven vloeistof/gel als een soort serum in je huid laat trekken. That’s it. Bij sheet masks heb je geen gedoe opsmeren en het weer van je gezicht afboenen, zoals bij veel andere maskers. We weten namelijk allemaal wat een irritant werkje dat is.

Lidl sheet mask machine

In Zuid-Korea bestaan er machines waarmee je je eigen DIY-sheetmaskers kan maken. Die is vanaf nu ook te koop bij Lidl! Voor 35 pond (omgerekend bijna 40 euro) krijg je de machine, 24 collageentabletten, een maatbeker, een maskervorm én een reinigingsborstel. Dat ziet er zo uit:
Lidl sheet mask machine

Het leuke aan het maken van sheet masks is dat je er je eigen producten aan kan toevoegen en zelf dus volledige controle hebt over wat je op je gezicht gebruikt. Daardoor maak je iets van alleen maar natuurlijke producten. Thee en essentiële oliën zijn populaire ingrediënten, maar je kan ook je eigen groente- en fruitsappen toevoegen. Zwarte bessen, bosbessen, broccoli, guave, kiwi, sinaasappels en papaja zijn sowieso goede opties; hier zit namelijk veel vitamine C in. Maak die sapjes wel zelf om de goede eigenschappen van de ingrediënten te bewaren.

Wanneer je sapje klaar is, giet je het in de machine. Vervolgens doe je er een collageentablet bij; dit zorgt ervoor dat al je ingrediënten goed binden.

Helaas…

Je ziet de bui vast al hangen: tot nu toe is de machine alleen te koop in Groot-Brittannië. Nu maar hopen dat het apparaat ook naar Nederland komt. We kunnen namelijk echt niet wachten om de machine te testen… Tot die tijd zijn soortgelijke machines te bestellen bij onder meer AliExpress.

Glamour

Reageer op artikel:
Dit wil je hebben: Lidl komt met een sheet mask machine
Sluiten