Sharon
Sharon Beauty 24 jan 2016

Life hack: 8 dingen waar je je oude mascaraborsteltje voor kunt gebruiken

Zorg er voordat je één van deze tips gebruikt wel voor dat je het mascaraborsteltje goed schoonmaakt, zodat er geen restjes mascara meer opzitten.

1. Gebruik ‘m als wenkbrauwborsteltje. Ook met een mascaraborsteltje kun je je wenkbrauwen goed in model brengen. Tip: spuit er voordat je het borsteltje door je wenkbrauwen haalt een beetje haarlak op en je wenkbrauwen blijven de hele dag goed zitten.

2. Haal er klontjes mascara mee weg. Soms breng je nét iets teveel mascara aan en dan is het handig om met een schoon borsteltje de overtollige mascara weg te halen.

3. Maak er je föhn stofvrij mee. Er is niets zo vervelend als al het stof dat vast blijft zitten in het filter van je föhn. Gelukkig kun je er met een mascaraborsteltje heel handig bij!

4. Gebruik ‘m om bij moeilijk te bereiken plekken te komen. Helaas kom je met een sponsje niet overal bij, gebruik dus een mascaraborsteltje om bij de plekken te komen waar je normaal gesproken niet in de buurt kan komen.

5. Tem er je babyhaartjes mee. Hetzelfde trucje als bij je wenkbrauwen: spray er wat haarlak overheen en haal hem voorzichtig over je haar om er babyhaartjes mee glad te strijken.

6. Maak er het doucheputje haarvrij mee. Een klusje waar we allemaal niet heel blij van worden, maar met een mascaraborsteltje wordt het wel een stuk makkelijker om alle haartjes weg te halen.

7. Maak er sieraden mee schoon. De haartjes van mascaraborsteltjes zijn vaak zacht waardoor ze het perfecte borsteltje zijn om je sieraden mee op te poetsen zonder schade aan te richten.

8. Exfoliër er je lippen mee. Dip het borstelje eerst in een lippenbalsem en scrub vervolgens zachtjes je lippen zodat ze lekker zacht en glad worden.

Liever lui dan moe? Deze schoonmaak-hacks maken het schoonmaken net wat makkelijker:

Reageer op artikel:
Life hack: 8 dingen waar je je oude mascaraborsteltje voor kunt gebruiken
Sluiten