Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 21 nov 2018

11 life hacks voor wie wil winnen in het leven

Op veel manieren is het leven redelijk te vergelijken met een videospelletje. En net zoals met zulke spelletjes, heeft ook het echte leven bepaalde ‘life hacks’ die je kunt toepassen.

Een Redditgebruiker realiseerde zich dit en besloot een thread te starten met de meest waardevolle life hacks. En de antwoorden op de vraag “what are some ‘cheat codes’ you’ve found in the game of life?” zijn behoorlijk uiteenlopend én nuttig.

1.

“Als je geen klachten hebt over het eten of de service in een restaurant, vraag dan om de bedrijfsleider en geef die een compliment. Meestal wordt deze er namelijk alleen bij gehaald voor een klacht, dus een compliment is vrijwel altijd welkom. Ik heb ontelbaar veel gratis drankjes, gerechten of korting gekregen, alleen maar omdat ik een compliment gaf aan het management.”

2.

“Ik werk op een kleuterschool. Door aan de kinderen te vragen om hun ‘zitspieren’ en ‘luisterspieren’ te gebruiken, willen ze me laten zien hoe ‘sterk’ ze zijn.”

3.

“Loop alsof je een doel hebt. Om de een of andere reden denken mensen dan dat je druk bent, waardoor ze je met rust laten.”

4.

“Niemand zal je stoppen als je een pizza bij je hebt. Je kunt hiermee zo backstage bij een concert sneaken.”

5.

“Als je iemand vraagt of ze de tekst van ‘Berend Botje’ helemaal uit hun hoofd kennen, is de kans heel groot dat ze het meteen gaan zingen.”

6.

“Het juiste antwoord op de meeste complimenten is ‘dankjewel’. Dit kun je nog aanvullen met een opmerking, als je het gesprek door wilt laten gaan. Als iemand je jurk bijvoorbeeld mooi vindt, kun je zeggen “dankjewel, hij heeft zakken!” Als iemand je complimenteert met je kunst, kun je zeggen “dankjewel, ik heb veel geoefend.” Hierdoor lijk je niet alleen zelfverzekerd, je laat je gesprekspartner ook zien dat deze gelijk heeft.”

7.

“Je hoeft je niet altijd te verklaren. Als je iets niet kunt, is het niet erg om gewoon te zeggen “helaas kan ik dat niet.” Door jezelf extreem te verklaren, maak je een situatie verdachter dan nodig is.”

8.

“Als volwassene kun je praktisch ieder rennend kind vertellen te stoppen met rennen.”

9.

“Als iemand iets zegt wat waar is, zeg dan “je hebt gelijk” in plaats van “weet ik”. Zij voelen zich daardoor beter, en je hebt nog steeds duidelijk gemaakt hoe ontzettend slim je bent.”

10.

“Beloof altijd minder te doen dan je daadwerkelijk gaat doen. Doordat je meer doet dan verwacht wordt, zal iedereen onder de indruk zijn.”

11.

“De beste cheat code die ik ooit heb gekregen, kwam van mijn vader: “Probeer in plaats van vrienden te maken, om geen vijanden te maken.”

Life hack: 8 dingen waar je je oude mascaraborsteltje voor kunt gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Buzzfeed

Reageer op artikel:
11 life hacks voor wie wil winnen in het leven
Sluiten