Lili Reinhart spreekt zich uit over coming out: ‘dat ik biseksueel ben is geen geheim geweest’

Riverdale-ster Lili Reinhart is twee maanden geleden op social media uit de kast gekomen als biseksueel vrouw. Nog nooit eerder deelde Lili hier iets over, tot ze een LGBTQ+ voor Black Lives Matter-protest bijwoonde en zich uitsprak over haar seksualiteit. Nu, twee maanden later, vertelt Lili over haar coming out en Black Lives Matter.

Lili Reinhart – a.k.a Betty Cooper – deelde op 3 juni een Instagram-story waarin een flyer te zien was van het protest met daarbij de tekst ‘Although I never announced it publicly before, I am a proud bisexual woman.’

Lili spreekt zich uit over haar coming out als biseksuele vrouw

In een interview met magazine Flaunt doet de 23-jarige actrice een boekje open over haar coming out.

“Ik wist heel goed dat ik me vanaf jonge leeftijd tot vrouwen aangetrokken voelde. Toch had ik het gevoel dat ik, omdat ik enkel heteroseksuele relaties heb gehad, beschuldigd zou worden door de media van biseksualiteit faken voor aandacht” vertelt de actrice tegen Flaunt. “Dat wilde ik niet, maar voor mijn goede vrienden en familie is mijn biseksualiteit geen geheim geweest” vervolgt Lili.

Lili Reinhart over racisme

In het interview heeft Lili het ook over racisme in de Verenigde Staten en de Black Lives Matter protesten die ze bijwoont. Lili zet zich actief in tegen racisme, online én offline.

“Ik had het gevoel dat ik niet genoeg deed. Ik vond het lame om te blijven posten wat iedereen postte, dus ik vroeg mezelf af: ‘Oké, wat heb ik te bieden?’. Ik heb veel geleerd van de gesprekken die ik heb gevoerd. Het is belangrijk een ally te zijn in deze beweging. Zwarte stemmen kunnen niet worden gedempt door andere stemmen. Dit is hun tijd om gehoord te worden. Witte mensen moeten hun f*king privilege erkennen, zien dat bestaat en echt is. Het is belangrijk dat we vechten tegen racisme en niet op onze kont blijven zitten. Het gaat om iedereen” zegt Lili tegen Flaunt magazine.

Go Lili!

Wil jij ook weten wat je kan doen tegen racisme? Lees dan dit artikel.

Glamour UK

Reageer op artikel:
Lili Reinhart spreekt zich uit over coming out: ‘dat ik biseksueel ben is geen geheim geweest’
Sluiten