Wow – Lili Reinhart geeft haar mening over een gevaarlijke fotobewerking app

Lili Reinhart liet al vaker horen dat ze (net als wij) body positivity heel belangrijk vindt. Laatst kwam de actrice weer uit haar schulp om haar mening te geven en dit keer ging het over een fotobewerking app.

Lili Liet weten dat de app BodyTune, waar mensen hun hele uiterlijk kunnen veranderen, een onrealistisch beeld geeft van de werkelijkheid.

Lili Reinhart tegen fotobewerking app

Op de Instagram-pagina van de actrice uitte ze haar mening. De app waar het om gaat heet BodyTune. Ze vond deze app toen ze zocht naar een app om het formaat van haar foto’s te bewerken. Lili deelde een screenshot van de app in haar verhaal op Instagram waarop een vrouw te zien was die haar arm dunner had gemaakt.

whothefkisLouise on Twitter

@lilireinhart thank you for your message on body image and those app. 👏 #bodyimage #bodytune #lilireinhart. https://t.co/KZ5q9SRpgO

Kritiek op de app

Na het delen van de foto gaf ze ook een toelichting over waarom ze vindt dat dit soort apps niet moeten bestaan. Dit soort apps dragen volgens haar bij aan eetstoornissen en BDD (Body Dismporphic Order). Dit laatste houdt in dat mensen hun lichaam compleet anders zien dan anderen dat doen.

“This is why social media has become hazardous to our health. This is why people have unrealistic expectations of their bodies,” zegt de actrice. Ze is ervan overtuigd dat onze lichamen niet met elkaar in overeenstemming moeten zijn, dat iedereen anders is en dat dat goed is.

Gebruik de app niet

Lili vraagt al haar volgers om dit soort apps niet te downloaden en te gebruiken. Het is volgens haar niet goed om constant naar dit soort schoonheidsstandaarden te kijken. Ze ziet de apps als promotiemateriaal voor onmogelijke verwachtingen van hoe een lichaam eruit moet zien. Er goed uitzien op Instagram is de nadelige effecten op je mentale gezondheid niet waard.

Weinig zelfvertrouwen

De actrice vertelt dat de mensen die deze app gebruiken hoogstwaarschijnlijk al een laag zelfbeeld hebben. Haar hart gaat uit naar mensen die zich niet lekker in hun vel voelen zitten. Ze sluit haar mening af met de zin: “Once you alleviate yourself of the pressure to conform to FAKE/UNREAL body standards…the world is a lot brighter. I promise you.” Gelukkig bestaan er nog mensen zoals Lili.

Door haar mening uit te spreken hoopt Lili dat er daadwerkelijk wat aan gedaan wordt. Wij hopen en denken natuurlijk met haar mee. Onrealistische standaarden zouden namelijk de wereld uit moeten.

Bustle

Reageer op artikel:
Wow – Lili Reinhart geeft haar mening over een gevaarlijke fotobewerking app
Sluiten