Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 11 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

Lindy (27): ‘Mijn vriend is na zijn promotie veel arroganter geworden en ik vind het verschrikkelijk’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Lindy* (27) haar verhaal.

Lindy had jaren een leuke relatie en woonde zelfs samen. Alles was gezellig, totdat het zakelijke succes van haar vriend naar zijn bol begon te stijgen.

‘Mijn vriend is de afgelopen jaren steeds arroganter geworden’

Wat als je vriend ineens niet meer de persoon is op wie je verliefd werd?

Hi Lindy, zou je iets meer kunnen vertellen over jouw relatie?

”Heel cliché, maar ik leerde Stijn kennen tijdens mijn examenreis. Van alle romantische plekken op aarde, begon ons liefdesverhaal in Chersonissos. Ik vond hem eerst gewoon leuk om mee te zoenen. Ik was 17 en verwachtte er niet veel van. Toen bleek hij bij mij in de buurt te wonen en bleken we ook nog eens veel overeenkomsten te hebben.

Het is inmiddels tien jaar geleden dat we elkaar ontmoetten. We zijn in de tussentijd samen gaan wonen, in de buurt van Amsterdam. Ik heb een baan in het onderwijs en ook Stijns carrière is in volle bloei.”

En die volle bloei, die is de laatste tijd een probleem?

”Ja. Stijn werk op een groot kantoor op de Zuidas. Ik ga de naam niet noemen, maar is zo’n zaak waar allemaal jonge, ambitieuze gasten zich vastbijten in hun werk. Dat hij ambitieus is, heb ik altijd leuk aan hem gevonden, maar dat was vooral in de beginjaren. Hij bleef er bescheiden door.

Nu heeft hij een paar maanden geleden promotie gemaakt en is al die bescheidenheid verdwenen. Hij gedraagt zich als iemand die het ‘al heeft gemaakt’ en daar komt veel onnodige arrogantie bij kijken. Als ik hem niet zou kennen, dan zou ik hem een lul vinden.”

Waar zit dat arrogante gedrag ‘m in?

”Vooral in zijn houding naar anderen. Als we op het terras zitten vind ik hem erg onbeschoft tegen de bediening. Als ik er wat van zeg, dan zegt hij dat hij geen idee heeft wat ik bedoel. Ook vind ik zijn uitspraken neerbuigend. Dan schaam ik me voor sommige gesprekken, als bijvoorbeeld onze ouders of vrienden erbij zitten.

Soms doet hij ook minachtend over mijn werk. Dan word ik woest, maar die ruzies lopen meestal op niets uit. De invloed die zijn werk op hem heeft, vind ik maak niks.”

Heb je dat al eens naar hem uitgesproken?

”Meer dan eens. Maar dan krijg ik te horen dat ‘ik het niet snap’. Hij lijkt vaak nog te vinden dat zijn gedrag rechtvaardig is. Daar klap ik van dicht. Ik weet gewoon even niet wat ik met hem aan moet. Ik heb met mezelf afgesproken dat ik het nog twee maanden aankijk en dan andere stappen onderneem. Daar baal ik van, want ik wil gewoon de oude Stijn terug, maar misschien zijn we elkaar ontgroeid.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.