Redactie
Redactie Love & Life 25 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

8 LinkedIn hacks om je netwerk uit te breiden

LinkedIn is een zeer handige website om je netwerk te vergroten, nieuwe banen te vinden en andere kansen voor jezelf te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ook zijn er een aantal handige LinkedIn hacks om je netwerk nog meer uit te breiden.

Deze hacks zijn handig voor de ondernemer, de actieve gebruiker, maar ook zeker voor mensen die LinkedIn slechts als een CV gebruiken. Ben je opzoek naar een baan? Met deze hacks heb je binnen de kortste keren iets nieuws gevonden.

8 handige LinkedIn hacks

1. Altijd afbeeldingen bij je berichten

Zet in een bericht op LinkedIn altijd een afbeelding, zo valt je bericht meer op in de massa. Mensen zijn dol op plaatjes en willen niet alleen tekst zien. Ze zullen eerder reageren op een bericht met een interessante en relevante afbeelding.

2. Deel video’s

Niet alleen foto’s doen het goed, ook video’s zijn erg geliefd op LinkedIn. Korte, vermakelijke video’s trekken meer aandacht naar jouw bericht en zorgen voor meer connecties.

3. Maak een groep

Maak een groep aan met een specifiek doel of een interesse om zo mensen te trekken die hier ook geïnteresseerd in zijn. Zo creëer je een hele doeltreffende groep mensen die elkaar kunnen helpen.

4. Heb contact met klanten en medewerkers

Heb jij een eigen bedrijf? Dan is het goed om via LinkedIn contact te houden met klanten en je medewerkers. Reageren zij onder een bericht? Reageer dan op hen om het gesprek gaande te houden en te laten zien dat je hun mening en reactie waardeert. Zo creëer je meer loyaliteit en vertrouwen.

5. Ga een gesprek aan

Gebruik LinkedIn actief door in gesprek te gaan met je huidige connecties. Dan zien ze dat ze echt iets aan jou hebben. Zo blijf je meer op hun radar, zullen ze eerder aan je denken wanneer je een baan nodig hebt en hebben ze het over jou met anderen.

6. Zet je LinkedIn in mail-afsluiter

Heb jij een handtekening aan het einde van iedere mail? Voeg daar dan ook je LinkedIn aan toe. Dit is vooral aantrekkelijk voor zakelijke klanten die met jou in contact willen blijven.

7. Zorg voor een goede timing

Net als andere sociale media, heeft LinkedIn bepaalde tijden waarin het handiger is om een bericht te plaatsen. Op dat moment zijn er meer mensen online en komt het beter naar voren in hun tijdlijn. Berichten ‘s nachts plaatsen heeft bijvoorbeeld weinig zin.

8. Weet wie je volgen

Blijf op de hoogte van wie jouw connecties precies zijn. Probeer je taalgebruik, je foto’s en je berichten toegankelijk te maken voor de mensen die je volgen. Zo spreek je hen meer aan en creëer je een betere connectie dan voorheen.

Meer tips voor LinkedIn:

Reageer op artikel:
8 LinkedIn hacks om je netwerk uit te breiden
Sluiten