Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Beauty 13 jul 2018

Doe de Kylie: zo laat je lipfillers verwijderen

Laten we vooropstellen dat de kans klein is dat er iets misgaat bij het nemen van lipfillers. Toch is het niet onvermijdelijk – en dat is ook de reden waarom je het nooit, maar dan ook nooit moet laten doen bij iemand die z’n zaakjes niet op orde heeft.

Fillers weghalen

Nu dat Kylie Jenner haar fillers eruit heeft gehaald, zitten er veel meiden die ze ook hebben, in dubio. Is het uit? Is het nog in? Misschien heb je besloten dat je je fillers er ook uit wil laten halen. Wij wisten eerlijk gezegd niet eens dat het een optie was, maar het kan wel degelijk.

Anna on Twitter

Kylie Jenner removing her lip fillers leaving all the IG models looking like

Hoe dan?

Oké, je lipfillers hebben niet helemaal het resultaat dat je wilde, of je bent beïnvloedt door Kylie’s keuze. Maar hoe zorg je ervoor dat je er weer als een normaal uitziend persoon zonder extreem opgeblazen lippen uitziet?

IGZ on Twitter

Kylie Jenner gets her lip fillers removed Plastic Surgeons: https://t.co/bnVBx2V02W

De meest gebruikte fillersoort is gebaseerd op hyaluronzuur. Dit klinkt als een chemisch goedje, maar niets is minder waar: het is juist één van de bouwstenen in ons lichaam. Het zorgt er onder andere voor dat je huid gehydrateerd wordt en het versterkt je buitenste huidlaag.

Het hyaluronzuur in fillers daarentegen bevat meestal een chemische toevoeging. Dat is ook meteen de reden waarom je je lippen altijd bij een professional moet laten opvullen, als je dit wilt. Hyaluronzuur moet in een goede dosering gebruikt worden namelijk. Maar het goede nieuws is dus wel dat het mogelijk is om dit goedje met moeilijke naam uit je lippen te halen.

Hoe dit in z’n werk gaat? Het enzym hyaluronidase (nee, niet hollandaisesaus) kan de hyaluronzuur-moleculen oplossen. Dit kan worden geïnjecteerd in de hyaluronzuur-filler, waardoor deze deels wordt opgelost én eerder door het lichaam wordt afgebroken. Wanneer dit gebeurt is het effect in ieder geval binnen een paar dagen zichtbaar.

lipfillers fail

Het moge duidelijk zijn dat je van tevoren goed moet nadenken over het nemen van fillers of niet. Maar mocht je toch om de een of andere reden, niet helemaal blij (meer) zijn met je fillers, dan is er nog hoop.

Ben je benieuwd wat nu precies het verschil is tussen botox of fillers? Dan doe je er goed aan om je hier eens goed in te verdiepen.

Refinery29

Reageer op artikel:
Doe de Kylie: zo laat je lipfillers verwijderen
Sluiten