Trix Jacobs
Trix Jacobs Entertainment 9 jan 2019

Deze prachtige Game of Thrones-locaties kun je gewoon bezoeken

Het duurt nog eventjes voordat we het achtste seizoen van Game of Thrones kunnen bingen. Als je niet kan wachten en zelf het avontuur wil beleven, kan je natuurlijk ook gewoon de bekende locaties uit de serie opzoeken. En geloof ons, ze zijn zeker een bezoekje waard.

Voor de opnames van de spannende serie reist de cast heel de wereld af. De meest adembenemende plekken worden uitgekozen en omgetoverd tot een fictieve wereld. Hier wordt vervolgens met bloed, zweet en tranen om de macht gestreden. In het echte leven zijn de locaties niet zo ruig, maar juist heel mooi om te bezoeken. We zetten er een aantal op een rij.

1. The King’s Road

Op deze plek ontsnapt Arya en vertrekt ze richting het noorden om Jon Snow te vinden. Deze locatie bevindt zich in de echte wereld in Ierland. De plek heet Dark Hedges, dankzij de grote bomen die naast het pad staan. In het echt is de locatie minstens net zo mooi als in de serie.

Game of Thrones locaties 1

2. The Long Bridge of Volantis

In het vijfde seizoen waren Tyrion Lannister en Varys op deze gigantische brug te zien. Wil jij ook over deze brug wandelen? Dat kan. Breng dan een bezoekje aan Córdoba, een stadje in het zuiden van Spanje. Je moet alleen geen hoogtevrees hebben, want de brug is maar liefst negentig meter hoog.

Game of Thrones locaties 2

3. Water Gardens

Ook voor deze locatie kan je een reis naar Spanje boeken. In Game of Thrones is de Water Gardens een paleis met een prachtige tuin. Deze mooie locatie is ook in real life een paleis. Het stulpje ligt in Andalusië en is een van de oudste koninklijke huizen in Europa dat nog steeds in gebruik is.

game of thrones locaties 3

4. Lordsport

In seizoen twee van Game of Thrones zien we Theon Greyjoy aankomen in Lordsport, dit is de haven van het eiland Pyke. In het echte leven ziet de haven er een stuk minder eng uit. De kleine haven heet Ballintoy Harbour en vind je in Ierland. Het schijnt een rustig plekje te zijn met een prachtig uitzicht.

game of thrones locaties 4

5. Yunkai

De scène waarin Daenerys de mensen van Slaver’s Bay bevrijdt, wordt Yunkai feitelijk gefilmd in een klein Marokkaans dorpje genaamd Ouarzazate. Het bevindt zich aan de rand van de Sahara-woestijn en is werkelijk te mooi voor woorden.

game of thrones locaties 5

6. Daenerys en Khal Drogo’s trouwceremonie

Voor de bruiloft van Daenerys en Khal is er een onwijs mooie locatie uitgezocht. De grote rotsen waren het decor voor deze bekende scène uit het eerste seizoen. Als je ook naar deze locatie wil, moet je een tripje naar Malta plannen. De boog in de rots staat ook wel bekend als het Blauwe Raam, hier kan je heerlijk duiken.

game of thrones locaties 6

7. Beyond the Wall

De serie wordt vaak opgenomen in warme landen, maar geen zorgen als je het liever wat kouder opzoekt. Als je niet van warm weer houdt, kan je altijd nog naar IJsland. In de serie noemen ze de plek Beyond the Wall, waar de Free Folks leven. In IJsland is de locatie beter bekend als Dimmuborgir. Dat is een prachtig natuurreservaat met grote rotsen, een keer wat anders dan parelwitte stranden.

game of thrones locaties 7

Als je dus niet kan wachten op het nieuwe seizoen kan je wellicht deze locaties een bezoekje brengen in de tussentijd. Prima tijdverdrijf.

YES! De release datum van Game Of Thrones is bekend én er is een promo video

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


 

 

 

 

 

 

Cosmopolitan

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze prachtige Game of Thrones-locaties kun je gewoon bezoeken
Sluiten