Redactie
Redactie Entertainment 11 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

What?! De eerste geheime lockdown-film is een feit

Sinds halverwege maart ligt Hollywood al vrijwel compleet stil. Camera’s draaien niet meer, films zijn uitgesteld en acteurs zitten thuis. Toch is de eerste lockdown-film nu een feit: Malcolm & Marie.

Door de huidige pandemie ontstaat er een grote planning-puzzel. Het is normaliter al lastig genoeg om een gaatje in de agenda’s van grote acteurs te vinden, laat staan nu alle staande afspraken opgeschoven moeten worden.

Geheime lockdown-film

Gelukkig zijn er ook nog creatieve oplossingen. De eerste geheime lockdown-film is namelijk een feit. Niet afkomstig van amateurs of je lokale toneelclub, maar van twee grote jonge acteertalenten: Zendaya en John David Washington.

Zendaya kun je kennen van bijvoorbeeld Spider-Man: Far from Home, en John David Washington is (hopelijk) binnenkort te zien in Christopher Nolan’s Tenet. Hopelijk ja, want ook die bioscooprelease wordt continu opgeschoven.

Malcolm & Marie

De twee acteurs hebben tijdens de lockdown stiekem een film opgenomen, genaamd Malcolm & Marie. De film is geschreven en geregisseerd door Sam Levinson, die eerder voor de hitserie Euphoria samenwerkte met Zendaya.

De productie ging stilletjes van start op 17 juni en werd voltooid op 2 juli. Levinson en Zendaya begonnen het script te schrijven in maart.

De crew heeft zich aan alle maatregelen gehouden, zo benadrukken de makers van de geheime film. Geheim ja, want nu pas is überhaupt het bestaan van dit bijzondere project bekendgemaakt. Door zelf de productie te financieren konden de betrokkenen zo lang mogelijk het plan geheim houden.

Netflix achterna

Allemaal leuk en aardig, maar waar gaat Malcolm & Marie over? Het antwoord op die vraag blijft nog even een mysterie, want men houdt het plot voorlopig nog even geheim. Volgens Deadline heeft de lockdown-film wat weg van Netflix’s Marriage Story, “maar dan met een aantal sociale thema’s waarmee de wereld op dit moment worstelt.”

Zendaya bevestigde later het nieuws door een eerste beeld op Twitter te delen. Hoe dan ook hebben de makers een mijlpaal te pakken: Malcolm & Marie is de eerste film waarvan de productie van start is gegaan en die is voltooid sinds het begin van de lockdown in Amerika.

Helaas is op het moment van schrijven nog onduidelijk wanneer we de film kunnen gaan zien. Gezien het bizarre tempo tot nu toe zou het zomaar kunnen dat we ergens in de komende weken al worden verrast met een verassingsrelease.

Wellicht hebben de grote streamingdiensten, waarvan de pijplijn ook is opgedroogd, wel trek in een gimmicky publiekstrekker.

Deadline

Reageer op artikel:
What?! De eerste geheime lockdown-film is een feit
Sluiten