Laura Gommans
Laura Gommans Food 23 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Lokaal en authentiek: dit is Damrak Gin

Jongens, de ambacht duikt weer op. Overal in Amsterdam zien we toffe bedrijven die ons herinneren aan het belang van authenticiteit en lokale producten. Midden in de hoofdstad, vlak achter de Dam, wordt Damrak Gin gedistilleerd.

Tegenwoordig heersen fietsende locals en moderne globetrotters over het Damrak, maar ooit voeren overvolle schepen er richting het hart van Amsterdam. Ze brachten zoete sinaasappelen, kisten met citroenen, flink wat snufjes kaneel, zachte anijs en de enige echte jeneverbes. En laten die nou net, niet geheel toevallig, onderdeel van de 17 smaakmakers van Damrak Gin zijn. Tien van die zogezegde botanicals delen zij met het grote publiek. Zeven blijven geheim. Een beetje mysterie houdt het leven spannend.

De smaak van Amsterdam

Gin was dan misschien het privédomein van sigaren rokende Britten in oorfauteuils, maar Damrak doet het anders. Het is een stukje Jordanese openhartigheid in een fles. Daarmee is Damrak het alternatief voor de soms wat elitaire London Dry Gins. Made in Amsterdam.

Het is een premium gin om mee in het Vondelpark te ploffen of op een dakterras tot een goede G&T te mixen. Dat doe je trouwens gewoon met een groot glas vol met ijsblokjes, 40 milliliter Damrak Gin, een flesje tonic en een schijfje sinaasappel, of twee. Nog lekkerder is een extra takje lavendel. Of in de winter een stokje kaneel.

Zin gekregen? Damrak Gin heeft in samenwerking met Rederij Friendship Amsterdam een eigen boot die jij met je vrienden kan reserveren. Op een boot vol G&T’s over de Amsterdamse grachten! Wat wil je nog meer?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Lokaal en authentiek: dit is Damrak Gin
Sluiten