7 dingen die normaal zijn om te voelen wanneer je in quarantaine zit met je lover

Het is natuurlijk heel fijn als je samen met je lover in quarantaine kunt zitten, maar het brengt ook heel wat spanning met zich mee. Hoe je het wendt of keert, deze gekke tijd brengt het goede én het slechte in je relatie naar boven.

Er wordt niet voor niks gezegd dat er na afloop van de crisis heel wat break-ups zullen plaatsvinden. Maar wanneer zijn ruzies en discussies normaal en wanneer moeten de alarmbellen gaan rinkelen?

Met je lover in quarantaine

Discussies over de coronamaatregelen, allebei ruimte nodig hebben, ruzie over wie er dit keer boodschappen moet halen. Kan je het allemaal al afvinken? Dat hoeft niks bijzonders te betekenen. Er zijn namelijk heel wat dingen die normaal zijn om te voelen wanneer je in quarantaine zit met je lover.

1. Je hebt elkaar niks meer te vertellen

Iets minder praten of minder waardevolle en diepe gesprekken hebben met elkaar is heel normaal als je zoveel tijd met elkaar doorbrengt. Daar komt bij dat je allebei ook niet heel veel beleefd, dus vragen als ‘hoe was je dag?’ zijn al niet meer nodig.

Om te zorgen dat je nog wel in contact blijft met elkaar, kan het helpen om wat q-time in te plannen. Spreek bijvoorbeeld af dat je in ieder geval samen gaat lunchen elke thuiswerkdag. Onthoud ook dat dit geen vakantie is. Het is prima als jullie allebei even niet weten hoe en wat je moet voelen tijdens deze gekke periode, zolang je maar het idee hebt dat je samen door deze periode komt.

2. Je hebt wat ruimte nodig

Tuurlijk is het leuk om bij je lover in de buurt te zijn, maar behoefte hebben aan wat me-time is echt niet ongewoon. Onthoud dat het heel normaal is om ook af en toe even alleen een wandeling te maken of je even af te zonderen in een andere kamer. Voel je vooral niet bezwaard als je om deze ruimte vraagt en zie het andersom ook als iets normaals.

3. Minder intimiteit hebben

Ben je wel klaar met alle grappen over de babyboom die gaat komen na de crisis? De mensen die die grappen maken zullen vast niet in quarantaine zitten met hun lover. Tuurlijk, je hebt misschien iets meer tijd tijdens de quarantaine, maar je bent ook veel meer aan het snacken, draagt alleen maar trainingsbroeken en slaat een douchebeurt geregeld over. Plus daar nog bij op dat je allebei stress hebt en vermoeid bent door de hele situatie. Niet echt het perfecte recept voor een romantische avond. Als je merkt dat jullie minder intimiteit hebben, wees dan niet vooral niet bang dat de ‘spark‘ niet terug gaat komen.

4. Niet elke ruzie wordt uitgepraat

Het idee wat men heeft bij een gezonde relatie, is dat elke onenigheid goed moet worden uitgepraat. De meeste stellen zullen weten dat je echt niet ieder gezeik tot in detail uit gaat praten. Soms moet je de ander (met wat frisse tegenzin misschien) gelijk geven. Some battles are not worth fighting.

5. Je snel irriteren aan een gewoonte

Heeft je vriend of vriendin de gewoonte om lege shampooflessen in de douche te laten staan, of om theedoeken overal in huis rond te laten slingeren? Grote kans dat dat deze quarantaine een irritatiepunt gaat worden. Wat een unhappy relatie verschilt van een gezonde relatie, is dat het niet uitmaakt hoeveel van die kleine dingen je irriteren. Je weet dat je al die kleine dingen ook zou missen als je niet met je lover bent.

6. Je hebt vaker ruzie

Merk je dat je vaker ruzie of onenigheid hebt met je lover sinds de qaurantaine? Je bent niet de enige, geloof ons. Ten eerste heb je niemand anders om ruzie mee te maken én ten tweede vallen alle gewoontes je nu meer en meer op en ga je je daar snel aan irriteren (zie het voorgaand punt). Niet gek dus, dat de spanning wat oploopt.

Reageer op artikel:
7 dingen die normaal zijn om te voelen wanneer je in quarantaine zit met je lover
Sluiten