11 lugubere feiten over Ted Bundy die je moet weten voordat de film morgen op Netflix verschijnt

Morgen is het 3 mei en dat betekent maar één ding, namelijk dat de beruchte film ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ over seriemoordenaar Ted Bundy te zien is op Netflix. Het verhaal van ’s werelds bekendste seriemoordenaar maakt bij het publiek veel los. Dat die Ted een lugubere gast is weten we, maar er zijn nog een aantal feiten over hem die je moet weten voor je de film kijkt.

Zac Efron kroop in de rol van de moordenaar in de film ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile’ , maar met het loslaten van de rol had hij wat moeite. De film draaide al op meerdere filmfestivals en kreeg veel lof, dus ons hart begon sneller te kloppen toen Netflix de rechten kocht.

11 lugubere feiten over Ted Bundy

Wij weten zeker dat we de film gaan kijken morgen, maar dat doen we natuurlijk wel goed geïnformeerd. Seriemoordenaar Ted Bundy heeft dertig (!) moorden bekend en kreeg hiervoor uiteindelijk de doodstraf. Dit is wat de meeste mensen weten over Bundy, maar de realiteit is dat deze bizarre man – naast alle moorden – een duister leven leidde. En voordat je de film aanzet, wil je natuurlijk wel op de hoogte zijn van alle bizarre feitjes rondom Bundy, dus hier komen ze.

1. Ted Bundy had ‘een type’

Je zou denken dat iemand die minstens dertig mensen doodde het niet zo nauw neemt wat slachtoffers betreft, maar niets is minder waar. De slachtoffers van Bundy waren allemaal studentes met lang bruin haar dat gedragen werd in een middenscheiding. Alsof dit niet al creepy genoeg is, had hij dit type omdat ze leken op zijn eerste liefde Stephanie Brooks. Hij creëerde een obsessie voor meisjes met hetzelfde uiterlijk en deze werden de ‘Brides of Bundy’ genoemd. In de categorie ‘slecht omgaan met een break-up‘ is dit wel de meest afschuwelijke manier ooit.

2. Het aantal slachtoffers ligt waarschijnlijk nóg hoger

Ted Bundy bekende zelf de moord op dertig dames, maar de kans is ontzettend groot dat hij nog veel meer mensen vermoordde. De schatting ligt nu op zo’n honderd dames, maar de waarheid komt nooit aan het licht.

Ted Bundy film feiten

3. Ted Bundy werkte ooit als vrijwilliger bij een zelfmoordhulplijn

Samen met zijn toenmalige collega Ann Rule hield hij mensen die zelfmoord wilde plegen aan de telefoon en stuurde politie naar de locatie toe. Op deze manier heeft hij meerdere levens gered, wat enorm tegenstrijdig is met zijn latere lugubere daden. Rule schreef later een boek over haar samenwerking met Bundy genaamd ‘The Stranger Beside Me’.

4. Bundy vertoonde tijdens zijn jeugd al moordlustige trekjes

Als kind liet Ted al – op zijn zachtst gezegd – afwijkend gedrag zien. Zijn tante Julia werd eens na een middagdutje wakker en zag dat er keukenmessen om haar heen lagen met de lemmeten in haar richting. Ted stond naast haar bed en lachte, yikes. 

5. Ted Bundy had een tactiek wat moorden betreft

Bundy pleegde zijn afschuwelijke moorden vrijwel altijd op dezelfde manier. Hij deed zich voor als gewonde man met een arm in een mitella of een been in het gips en vroeg jonge vrouwen hem te helpen. Vaak vroeg hij of ze boeken naar zijn auto wilde brengen. Eenmaal bij de auto werden ze bewusteloos geslagen, geboeid en meegenomen. Bundy vermoordde zijn slachtoffers meestal op een vooraf gekozen afgelegen plek. Van een aantal slachtoffers werden na lange tijd slechts schedels teruggevonden. Wanneer slachtoffers sneller werden gevonden vertoonden de lichamen naast schedelletsel ook sporen van wurging en verkrachting.

6. Ted Bundy had veel vrouwelijk fans

Ja, dat lees je goed. Ted Bundy had inderdaad fans en vooral vrouwelijke. Veel vrouwen vonden Bundy een charmante en knappe man. De rechtbanken van Bundy werden overspoeld met vrouwen die naar hem kwamen kijken. Ook in de gevangenis hield het niet op. Ted kreeg tal van liefdesbrieven en naaktfoto’s toegestuurd. Jep, WTF.

7. Met één van die fans kreeg hij een kind

Tijdens zijn periode in de gevangenis ontmoette hij Carol Ann Boone, één van zijn fans. Hier trouwde hij later mee en de twee kregen ook een kind, dat in de gevangenis is verwekt. Teds dochter Rose heeft – begrijpelijk – haar achternaam veranderd en leeft een privé leven.

7. Bundy is meerdere keren ontsnapt uit de gevangenis

Omdat Bundy geen advocaat had en zijn eigen verdediging voerde, mocht hij in zijn pauzes naar de bibliotheek van de gevangenis. Hier is hij door het raam ontsnapt. Dit was zijn eerste ontsnapping. Hierna wist Ted namelijk nog een keer te ontsnappen en toen maakte hij zijn laatste twee slachtoffers.

8. De ‘murder kit’

Zoals we al zeiden, was Ted Bundy een voorbereid man. Hij ging op pad met een moordlustig plan en nam daarbij zijn zogenaamde ‘murder kit’ mee. Heb jij al kippenvel? Wij wel namelijk.

Ted Bundy film weetjes
Bundy’s ‘murder kit’

9. Ted bewaarde hoofden in zijn appartement

Bundy zou twaalf van zijn slachtoffers hebben onthoofd. Alsof dat nog niet walgelijk genoeg is, nam hij de hoofden – of delen ervan – mee naar zijn appartement.

11. Tijdens dit alles had Ted Bundy gewoon een vriendin

Geloof het of niet, maar Ted Bundy was samen met Elizabeth Kloepfer toen hij het grootste deel van de moorden pleegde. De twee waren verloofd en Elizabeth was lang in ontkenning, ze geloofde niet dat haar vriend hiertoe in staat was. Later schreef ze er een boek over en hier is de film op gebaseerd.

De film ‘Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile‘ is morgen te zien op Netflix en hieronder vind je alvast een voorproefje.

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile | Official Trailer [HD] | Netflix

A chronicle of the crimes of Ted Bundy from the perspective of Liz, his longtime girlfriend, who refused to believe the truth about him for years. Directed by Academy Award®-nominated filmmaker Joe Berlinger and starring Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, Jeffrey Donovan, Angela Sarafyan, Dylan Baker, Brian Geraghty, Terry Kinney, Haley Joel Osment, James Hetfield, Grace Victoria Cox with Jim Parsons and John Malkovich.

WikipediaThought CatalogAmayzine

Reageer op artikel:
11 lugubere feiten over Ted Bundy die je moet weten voordat de film morgen op Netflix verschijnt
Sluiten