Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 15 dec 2019

NSMBL Lunch Hotspot: NENI in Amsterdam

Culinaire liefhebbers weten er alles van: zoveel restaurants en hotspots om uit te proberen en zo weinig tijd. De selectie kan nogal eens lastig zijn en daarom test NSMBL in de rubriek Lunch Hotspot de nieuwste, lekkerste, maar ook meest opvallende lunchrooms door heel Nederland. Zo is het voorwerk al gedaan en hoef jij alleen nog maar optimaal te genieten. Deze week: NENI in Amsterdam.

Als er iets is wat we zeker weten, dan is het wel dat Amsterdam vol met leuke hotspots zit. Gelukkig voor ons blijven we steeds nieuwe leuke zaakjes ontdekken. De hotspot NENI is er zo eentje. Waarom jij ook eens langs moet gaan, lees je hieronder.

Wie, wat waar?

Deze keer gingen we dus langs bij het prachtige restaurant NENI in Amsterdam. Precies om de hoek van het Olympisch Stadion kan je hier terecht voor de heerlijke Oost-Mediterrane keuken. Veel van de gerechten bij NENI zijn om te delen en die gezelligheid is ook precies wat zij willen uitstralen met hun motto ‘Life is beautiful. Be part of it.’.

Wij gingen langs bij het restaurant om de Weekend Brunch, waar we al veel goede verhalen over hadden gehoord, te ervaren. De sfeer bij NENI was heel gemoedelijk. Tijdens de zondagmiddag zaten er veel families, vrienden en stelletjes in het restaurant te genieten van verschillende bordjes met kleine gerechten.

Shared dining

De sfeer en het interieur van NENI krijgen van ons dus al een dikke tien, maar hoe zit het met het eten? Tijdens de Weekend Brunch bij NENI krijg je een selectie aan kleine, Mediterrane gerechtjes als voorgerecht. Vervolgens kan je je eigen hoofdgerecht en toetje kiezen. Dat alles is onder het genot van een signature cocktail, want hé, het is ten slotte wel weekend.

Wat er als voorgerecht op onze tafel verscheen was huisgemaakte hummus, zelfgemaakte pitabroodjes, popcorn falafel (dit is net zo lekker als het klinkt), avocado met asperges, Labaneh en geroosterde aubergine. De gerechtjes zijn allemaal klein, waardoor ze perfect zijn om te delen.

Diverse gerechten

Vervolgens gingen we door naar het hoofdgerecht waarbij ik heb gekozen voor de pittige, gecarameliseerde aubergine met rijst. Geloof mij als ik je vertel dat dit gegarandeerd de lekkerste aubergine is die je ooit in je leven gaat proeven.

Ben je niet zo van de aubergine? Dan is de Shaksuka een goed alternatief. Dit gerecht bevat biologische eieren die gekookt zijn in een pittige tomatensaus. Heb je op zondag toch een klein katertje? Dit gerecht zorgt ervoor dat jij zo weer de oude bent.

dining hotspot Amsterdam

Na al die hartige gerechten vonden we het wel tijd voor iets zoets en hebben we de chocoladetaart besteld. Iets beters om je uitgebreide lunch mee af te sluiten kunnen wij in ieder geval niet verzinnen. Klik hier voor het hele menu.

Pluspunten

+ Het personeel is vriendelijk en weet van wanten
+ Zowel vleeseters als vegetariërs kunnen hier terecht
+ Het is een heel gezellige plek voor shared dining
+ Het restaurant is heel ruim en geschikt voor grote groepen
+ Ook voor takeaway lunches kan je hier terecht

lunch hotspot neni
NENI NENI

Praktische informatie

Website: www.neni-amsterdam.nl
Social kanalen: Instagram, Facebook
Locatie: Stadionplein 8, 1076 CM Amsterdam
Telefoon: 020 747 0098
Openingstijden:
Diner: zondag – woensdag 18:00 – 22:00
dinsdag – zaterdag 18:00 – 11:00
Lunch: maandag – zaterdag 12:00 – 15:00
zondag 11:00 – 16:00
Bar: dinsdag – zaterdag vanaf 17:00
Deli§: maandag – zondag 09:00 – 17:00

Vier oud en nieuw bij NENI

Het is alweer bijna oud en nieuw en voor iedereen die nog geen concrete plannen heeft, hebben we een tip. Bij NENI dans je namelijk tijdens new years eve tot in de late uurtjes, zoals ze dat ook in Tel Aviv doen. Vanaf 19:30 uur kan je aanschuiven voor een heerlijk diner met jouw beste vrienden.

Na het diner begint het echte feest met welkomstcocktails en vanaf middernacht vliegen de glazen champagne je om de oren. Het feest gaat tot 03:00 uur door dus die Arak shots kan je wel gebruiken. Kijk op hun website voor meer informatie.

Reageer op artikel:
NSMBL Lunch Hotspot: NENI in Amsterdam
Sluiten