Food 11 okt 2018 Lobke Killaars

Deze makkelijke lunch recepten zijn beter dan die dure €5 broodjes op werk

Waarschijnlijk betrap je jezelf er wel eens op dat je stiekem heel veel geld uitgeeft aan lunch kopen in plaats van dat je het zelf maakt thuis. Geen zin om uren in de keuken te staan, maar wel om een verrukkelijke lunch tevoorschijn te toveren? Dan zijn deze recepten precies wat je zoekt.

Lunch recepten die lekker makkelijk zijn

Voor de lunch koop je vaak iets op school of het werk. Lekker. En lekker makkelijk. Toch hoeft zelf een lunch klaarmaken ook geen eeuwigheid te duren. Door zelf iets voor te bereiden of in het weekend de tijd te nemen wat uitgebreider te lunchen bespaar je al snel een aantal euro’s per week én is het ook easy peasy om gezond (en lekker, laten we dat niet vergeten) te eten. Deze recepten helpen je een handje op weg.

Niet-zo-basic broodjes

De beroemde en beruchte boterham met kaas kennen we allemaal, maar er is zoveel meer beleg om je brood mee te besmeren. Hier wat opties, maar haal vooral je innerlijke Gordon Ramsay naar boven voor nog veel meer ideeën.

lunch recepten makkelijk
various bruschettas Culy

Scrambled eggs die zó extra zijn

Deze scrambled eggs zijn makkelijk om te maken en net wat specialer dan scrambled eggs met letterlijk alleen ei erin. Na deze lunch zit je gegarandeerd hartstikke vol. Smullen.

lunch recepten makkelijk

Frisse salade

Een salade is niet alleen geschikt als avondeten, maar ook als lunch. Zeker als het recept zo makkelijk is als deze. De dag erna smaakt hij trouwens nog net zo goed, dus dat scheelt je weer wat werk.

lunch recepten makkelijk

Wrap DeLuxe

Deze sexy wrap met makreel klinkt hemels. Makreel is misschien niet de eerste vissoort waar je aan denkt wanneer je een wrap maakt, maar net zoals gerookte zalm is deze vis heel handig voor op dat ronde stukje deeg. Je haalt het velletje eraf, snijdt de makreel in stukken en plaatst hem op de wrap. Moet lukken.

lunch recepten makkelijk

Smooth(ie) as fuck

Deze smoothie wil je qua schoonheid eigenlijk het liefst gewoon niet opeten. Maar ook weer wel, want dit kán toch gewoon niet NIET lekker smaken? Voor de basis heb je erg weinig nodig. Wil je het helemaal afmaken met wat toppings? Dan moet je iets meer ingrediënten in huis halen.

lunch recepten makkelijk

19 recepten voor heerlijke lunches om mee te nemen naar je werk

Reageer op artikel:
Deze makkelijke lunch recepten zijn beter dan die dure €5 broodjes op werk
Sluiten