Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 16 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Wow – LVMH legt de productie van Dior en Givenchy parfums stil en maakt gratis handgel

Het coronavirus is real. En dat wij allemaal ons steentje moeten bijdragen is ook duidelijk. Steeds meer bedrijven nemen maatregelen om te zorgen dat het virus zich niet nog verder verspreidt. Het grootste luxeconglomeraat van beautyproducten ter wereld, LVMH, doet dat op een mooie manier. Het bedrijf legt tijdelijk de productie van onder andere Dior, Guerlain en Givenchy parfums neer.

En niet zonder reden. In plaats van parfum gaan ze desinfecterende handgel maken. Deze handgel gaan ze vervolgens gratis leveren aan allerlei gezondheidsorganisaties in Frankrijk.

LVMH legt productie stil

Op 15 maart bracht het bedrijf een verklaring naar buiten van de oprichter en bestuursvoorzitter van LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), Bernard Arnault. Hij vertelt dat ze tot dit besluit zijn gekomen omdat er een dreigend tekort aan desinfecterende handgel in Frankrijk is. De productie van de handgels gaat op 16 maart al in zodat ze de handgel zo snel mogelijk leveren aan Franse gezondheidsorganisaties.

Tekort aan handgel in Frankrijk

Waar het coronavirus eerst een ver-van-ons-bed show leek te zijn, kwam al gauw de eerste melding van een besmetting in Europa. Deze melding kwam uit Frankrijk en kort daarop volgden meldingen uit andere landen. De eerste persoon die overleed in Europa was een 80-jarige toerist in Parijs. Op dit moment loopt ook in Frankrijk het aantal besmettingen op en dreigt er een tekort aan handgel.

Het is natuurlijk heel goed dat het luxeconglomeraat nu deze maatregel heeft getroffen. Het gekke is dat Bernard Arnault (de oprichter en bestuursvoorzitter van LVMH) al in januari had voorspeld dat het coronavirus in maart zou gaan pieken.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.