Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Life 19 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Zie jij altijd maar weer op tegen die maandag? Zo wordt het een feestje op kantoor

Op zondagavond treedt dat misselijkmakende gevoel van de maandag vaak al in. Vanaf een uur of 18:00 tel jij de uren af tot je weer op kantoor moet verschijnen. Maar waarom eigenlijk? Laten we beloven dat we vanaf nu allemaal van de maandag een feestje maken op kantoor. Hiephoy!

Het is inderdaad vervelend om na twee dagen uitslapen weer op tijd je bed uit te moeten. Toch is het de keiharde realiteit en daar kun je er maar beter wat leuks van maken. Deze tips gaan jou ongetwijfeld helpen.

Zo kom je de maandag door zonder problemen

Het moet nou eenmaal. Jezelf naar werk sleuren op maandagochtend (tenzij je zo slim bent om hier je vrije dag van te maken). Als je deze vier dingen doet op maandag ga jij er vrolijk doorheen. Graag gedaan.

1. Bereid een fantastische lunch voor

Leuk hoor al die goede voornemens die bij zo’n jaarwisseling horen (uhum – gezonde lunch maken voor jezelf) maar gooi die maar meteen over boord. Als de maandag al zo zwaar voor je is, waarom zou je jezelf dan pijnigen met een bak wortels? Die kunnen op dinsdag ook nog gegeten worden.

Op maandag maak je een giga lunch voor jezelf waar je collega’s jaloers van worden. Een goedgevulde sandwich, Twix , pizza resten van zondagavond en een zak(je) chips. Geloof ons nou, dat maakt al een groot deel van de maandag goed.

2. Maak een slimme planning op maandag

Als je echt last hebt van een maandag gevoel, is het beter om daar rekening mee te houden in je plannen. Als je een job hebt die uit verschillende werkzaamheden bestaat, kun je ervoor kiezen een aantal leuke taken op maandag in te plannen. Een leuke brainstorm met je collega’s bijvoorbeeld.

3. Ga wat leuks doen in de avond

Als je een vakantie in het vooruitzicht hebt, ben je ook altijd vrolijker. Soms heb je gewoon wat nodig om naartoe te leven. Plan daarom op maandagavond een leuk etentje in met je vriendinnen. Zo sta je op in de weet dat je binnen een aantal uur je beste vriendinnen weer ziet om gezellig bij te kletsen. De dag gaat dan vanzelf al een stuk sneller.

4. Neem een confetti kanon mee

Oké, hier is je baas misschien wat minder blij mee, maar toch. Een confetti kanon meenemen vinden wij altijd een goed idee. Tried it, was a success. Amen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zie jij altijd maar weer op tegen die maandag? Zo wordt het een feestje op kantoor
Sluiten