Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 24 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Deze grote beauty- en modebedrijven zetten zich in tijdens de coronacrisis

Niet alleen op mensen heeft het coronavirus een grote impact, ook bedrijven moeten eraan geloven. Veel bedrijven nemen daarom maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Grote beauty- en modenamen die handgels gaan produceren, hoge bedragen doneren en mondkapjes verstrekken: iedereen probeert zijn steentje bij te dragen.

Deze grote beauty- en modebedrijven hebben maatregelen genomen om het coronavirus te helpen bestrijden.

Maatregelen bedrijven

Het is belangrijk dat we allemaal ons steentje bijdragen. Zo kun je zelf op verschillende manieren (kleine) ondernemingen blijven steunen. Deze grote bedrijven nemen maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. En dat doen ze allemaal op hun eigen manier.

1. LVMH maakt gratis handgels

Eerder schreven we al over LVMH. Het bedrijf achter grote modehuizen besloot de productie van onder andere Dior en Givenchy parfums stil te leggen om desinfecterende handgel te maken. Ze leveren deze handgel gratis aan gezondheidsorganisaties in Frankrijk. Benieuwd naar het hele verhaal? Die vind je hier.

2. H&M Foundation doneert een groot bedrag

De H&M Foundation (de non-profitorganisatie van de grootste eigenaren van H&M) doneert 500.000 dollar aan het Covid-19 Solidarity Response Fund. De Covid-19 Solidarity Response Fund is een fonds dat is opgericht door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

3. Nike doneert miljoenen euro’s

Om een steentje bij te dragen tijdens de coronacrisis, heeft Nike vijftien miljoen dollar gedoneerd ter ondersteuning van de communities waar Nike-werknemers wonen en werken. Het zijn tenslotte zware tijden voor veel bedrijven en haar werknemers.

4. Skims doneert een deel van de winst

Ook Kim Kardashian onderneemt actie met haar bedrijf. De Skims Cotton-collectie wordt aangevuld en twintig procent van de winst gaat naar Baby2Baby. Deze organisatie biedt basisvoorzieningen voor gezinnen met kinderen die zijn getroffen door de coronacrisis. You go, Kim.

5. Inditex Fashion Group verstrekt mondkapjes

De Inditex Fashion Group (het grote bedrijf achter onder andere Zara) heeft zijn fabrieken en logistieke teams beschikbaar gesteld aan de Spaanse regering. Dat doen ze om mondkapjes te kunnen verstrekken aan patiënten en hulpverleners. En die mondkapjes zijn hard nodig.

6. L’Oréal produceert handgel

LVMH is niet het enige bedrijf dat zich richt op de productie van handgel. Ook L’Oréal voert de productie van desinfecterende handgel op. Ze leveren deze handgel aan ziekenhuizen, bejaardenhuizen en apotheken in heel Europa.

6. Prada doneert zes intensive care-afdelingen

Miuccia Prada en haar man hebben zes complete intensive care-afdelingen en reanimatie-eenheden aan Italiaanse ziekenhuizen gedoneerd. En dat is hard nodig, want de ziekenhuizen in Italië zijn volledig overbezet. Laten we hopen dat deze afdelingen daar verandering in kunnen brengen.

7. Versace en Armani doneren geld aan ziekenhuizen in Italië

Ook Donatella Versace en haar dochter hebben 200.000 euro gedoneerd aan het San Raffaele ziekenhuis in Milaan. Giorgio Armani doneert 1,25 miljoen euro aan ziekenhuizen in Italië. Het geldbedrag is onder drie ziekenhuizen in Milaan en een ziekenhuis in Rome verdeeld.

Wij worden er blij van om te zien hoeveel initiatieven al zijn ontstaan. Laten we hopen dat er nog veel meer zullen volgen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze grote beauty- en modebedrijven zetten zich in tijdens de coronacrisis
Sluiten