Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 11 mrt 2019

In gesprek met: MAC’s senior make-up artist Connie Man over make-up trends in 2019

Afgelopen weekend vond Amsterdam Fashion Week weer plaats. Fashion-iconen vanuit heel Nederland verzamelden zich in de hoofdstad om nieuwe collecties van Nederlandse designers te aanschouwen. MAC verzorgde de make-up van de shows. Aan ons de eer om MAC’s senior make-up artist, Connie Man, te interviewen.

#MACInMonochrome 〰️ testing #seesheer backstage 〰️ available soon @maccosmeticsnl

311 Likes, 5 Comments – Connie Man (@connie_man_) on Instagram: “#MACInMonochrome 〰️ testing #seesheer backstage 〰️ available soon @maccosmeticsnl”

Amsterdam Fashion Week vond dit jaar wederom plaats op een nieuwe locatie, namelijk het Compagnietheater; een voormalige kerk aan de Kloveniersburgwal in Amsterdam. Wanneer ik backstage Connie ontmoette, was er een ding wat direct opviel: de grote hoeveelheid kleur die ze gebruikte voor de show van Maison the Faux. Bijzonder, want naar mijn wetenschap zou een natuurlijke look juist dé trend van het komende jaar zijn.

Connie legde uit dat we deze natuurlijke look inderdaad veel zullen zien. Een van de trends van het komende jaar is de zogeheten ‘healthy’ look. Hierbij ligt de focus op een zo natuurlijk en gezond mogelijke uitstraling. Maar, zo vertelde Connie, is dat niet de enige make-up trend die we dit jaar zullen zien. Ze vertelde dat er een viertal stromingen is: ‘Healthy’, ‘Vibrant’, ‘Dressed’ en ‘Defined’. Wat deze stromingen precies inhouden en hoe je ze implementeert in je eigen beauty-routine, lees je hier.

Healthy

Zoals hierboven al kort beschreven, draait de ‘healthy’-trend om een – zoals je wellicht kunt raden – gezonde uitstraling. De bedoeling hierbij is dat het lijkt alsof je een dagje in de natuur hebt doorgebracht. Denk dus aan een lichte tan en een beetje blush, maar ook sproetjes passen hierbij. Een perfecte trend dus voor wie houdt van een natural look.

make-up trend 2019 mac

Vibrant

Bij de show van Maison the Faux maakte Connie gebruik van de ‘vibrant’ trend. Het is zo’n beetje het tegenovergestelde van wat we hierboven omschrijven, want hierbij staat kleurgebruik centraal; of je nou kiest voor één enkele kleur, of meerdere kleuren met elkaar combineert. De vibrant-look kan nogal heftig overkomen voor wie dit niet is gewend, maar Connie vertelt dat je zeker niet vastzit aan een bepaalde look. Ze legt uit dat het volledig aan jezelf is hoe je deze trend implementeert. Voor wie het spannend vindt en klein wil beginnen, raadt ze aan met een nat kwastje een felle kleur oogschaduw te pakken en deze aan te brengen als eyeliner.

make-up trend 2019 mac

Dressed

Voor deze trend maken we gebruik van veel klassiekers. Een felrode lip, zwarte winged liner en lichte schaduwen in het gezicht. Je kunt dit overigens zo heftig of naturel maken als je zelf wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om én rode lipstick én een smokey eye aan te brengen, maar mocht dit iets te veel van het goede zijn, kun je natuurlijk ook voor één item kiezen.

make-up trend 2019 mac

Refined

Bij de refined-trend gaat het erom dat je op een lichte manier de mooiste punten in je gezicht benadrukt. Trots op je ogen? Zet deze dan aan, maar houd het simpel. Het gaat er hierbij dus om dat de nadruk legt op de punten waar je trots op bent, maar dit slechts heel lichtjes aan te zetten.

make-up trend 2019 mac

En verder?

Connie vertelt verder dat er buiten bovenstaande trends om, nog een interessante verschuiving in de make-upwereld gaande is. Namelijk dat ‘multi-purpose’ weer een opmars maakt. Waar je je moeder vroeger voor gek verklaarde wanneer ze haar lipstick gebruikte voor blush, zien we nu dat dit weer steeds meer gebeurt. We komen uit een tijd waarin we voor elk onderdeel een ander product gebruikte. Oogschaduw was bedoeld voor de ogen, lipgloss gebruikte je voor je lippen en blush ging enkel op je wangen.

Wat je nu veel ziet en nog veel meer gaat zien, is dat producten die ‘oorspronkelijk’ voor één doel bedoeld waren, op verschillende manieren gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan een lipgloss als highlighter en lipstick als oogschaduw.

Al met al lijkt het er dus op dat er komend jaar voor ieder wel een passende make-up trend is. Houd je van naturel? Ga dan voor een refined of healthy-look. Mag het van jou wel iets extremer? Dan is de vibrant of dressed-trend meer voor jou. Connie raadt aan om vooral lekker te experimenteren. Het is uiteindelijk maar make-up. Als iets je niet bevalt, haal je het er zo weer vanaf.

Reageer op artikel:
In gesprek met: MAC’s senior make-up artist Connie Man over make-up trends in 2019
Sluiten