NSMBL Beauty Tip: hoe je foundation het best aanbrengt aldus een visagist

Vergeet die oranje Geordie Shore koppies, want MAC Cosmetics heeft de Studio Fix foundation-lijn uitgebreid naar maar liefst 64 kleuren. Daardoor is het praktisch onmogelijk om met de verkeerde kleur de winkel uit te lopen. Maar hoe weet je precies wat je kleur is en hoe breng je de foundation dan het beste aan, zodat je er inderdaad niet als een verwaarloosde realityster uitziet? NSMBL’s Renée fietste daarom naar de MAC Store aan de Leidsestraat om erachter te komen.

Inmiddels weet ik wel het een en ander over foundation, maar veel meiden om mij heen niet. Praktisch iedere dag loop ik wel iemand tegen het lijf die net niet helemaal de juiste kleur foundation draagt. Hoog tijd om met Connie Man, Senior Artist bij MAC Cosmetics, te spreken over dit onderwerp.

Oké, hoe vind ik dan de perfecte kleur foundation?

Er zijn een paar dingen waar je op wil letten als je foundation koopt. Eén van de allerbelangrijkste dingen is natuurlijk de kleur. Tenzij het je doel is om als Casper het spookje of Snooki door het leven te gaan. Helemaal als je 64 kleuren voor je hebt staan wordt het lastig kiezen.

Kijk daarom allereerst naar je ondertoon. Bij MAC Cosmetics maken ze onderscheid tussen not warm (NW kleuren) en not cool (NC kleuren). Je kiest voor NW als je een koele of rode ondertoon hebt. Heb je een gele, olijfkleurige of gouden ondertoon? Dan houd je je vast aan NC.

In mijn ogen is het je laten matchen door een visagist het beste wat je kunt doen. Zij weten vaak binnen enkele seconden welke kleur jij bent, waarna ze het kunnen aanbrengen bij je. De kleuren lopen van licht – zoals NW10 – tot donker – NW en NC 60 -.

Ik heb de perfecte foundationkleur. Hoe breng ik ‘m dan het mooist aan?

Visagist Connie kent verschillende trucjes om alles uit je foundation te kunnen halen. Het ligt er maar net aan wat voor effect je wil. Ze nam de Studio Fix Fluid foundation als voorbeeld. Dit product staat bekend om het feit dat ‘ie zolang blijft zitten en dat de dekking goed is. Maar hoe haal je er de meeste dekking uit? Of hoe zorg je ervoor dat het glanzender wordt? Dan kun je de volgende dingen doen.

De meeste dekking

De Studio Fix foundation dekt goed, dus als dat de reden is waarom je het koopt zijn er een paar dingen die je kunt doen. Gebruik een Beautyblender of een stevige kwast voor meer dekking. Door ronddraaiende (kwast) of deppende (Beautyblender) bewegingen te maken haal je het meeste uit de dekking. Omdat de kleur precies matcht met je huid zie je dan geen lijn als je vergeet om het op je nek aan te brengen. Sterker nog, volgens Connie is dat dan niet eens nodig.

Minder dekking

Als je minder dekking wil doe je praktisch het tegenovergestelde van wat hierboven staat. Kies een kwast waarbij de haren niet zo dicht op elkaar staan en breng het met ronddraaiende bewegingen aan. Daarnaast zijn je handen ook een super chille tool. Tenminste, als je een beetje goed bent met je handen.

Foundation glanzender maken

Het maakt niet uit of je een foundation van MAC Cosmetics hebt of een ander merk, je kunt ‘m altijd glanzender maken. Niemand die ziet dat jij helemaal niet acht uur hebt geslapen zodra je een beetje vloeibare highlighter zoals Strobe Cream toevoegt. Of breng het onder of op je foundation aan. Whatever you fancy.

Pas op de babyhaartjes

Kijk, het is zonde van je tijd en geld om babyharen weg te laseren à la Kim Kardashian. Maar waarschijnlijk heb je er óók niet veel zin in om die haartjes te benadrukken. De gouden tip is om de foundation in het midden van je gezicht aan te brengen. Als je lekker aan het blenden bent heb je dus niet een dikke laag foundation bij je haarlijn, maar genoeg om alles te egaliseren.

Ik werd opgemaakt bij MAC Cosmetics en vond het fantastisch

Reageer op artikel:
NSMBL Beauty Tip: hoe je foundation het best aanbrengt aldus een visagist
Sluiten