Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 27 mrt 2019

Wat gebeurde er met Maddie McCann? Dit zijn de 5 meest geloofwaardige theorieën

Sinds Netflix met de documentaire over Madeleine McCann kwam, zijn we weer in de ban van deze mysterieuze verdwijning. In 2007 verdween het toen driejarige meisje uit het vakantieappartement van de McCanns en is sindsdien nooit meer gezien. Er gaan allerlei theorieën de ronde over deze wereldberoemde vermissingszaak en vandaag bespreken wij de meest aannemelijke verhalen.

De vermissing van Maddie in het kort

Om je nog even op de hoogte te brengen van de feiten, praten we je bij over de beruchte verdwijning van Madeleine – ook wel Maddie – McCann. Op de avond van 3 mei 2007 verdween Maddie uit het appartement dat de McCanns huurden op het vakantiecomplex Ocean Club in Praia da Luz, Portugal. Terwijl de ouders van Maddie aten in het tapasrestaurant van het resort, sliepen de kinderen in het appartement. Maddie, haar kleinere zusje en haar kleinere broertje – tweeling – sliepen als een roosje. De ouders en hun vrienden – die ook kinderen hadden – checkten regelmatig de kamer. Toen de moeder van Maddie, Kate McCann, ging kijken bleek Maddie verdwenen te zijn en sloeg de paniek toe.

De McCanns beweren vanaf het eerste moment dat het gaat om ontvoering en kwamen met het geforceerde rolluik als bewijs hiervan. Achteraf bleek het rolluik helemaal niet geforceerd en zijn alleen de vingerafdrukken van Kate McCann hierop gevonden. Later legden de ouders van Maddie en de vrienden verschillende verklaringen af over de verdwijning.

Zo verklaarde Jane Tanner – één van de vrienden – dat ze rond tien over negen een man zag lopen, die een kindje in een roze pyjamaatje tilde. Ze zag dit in de verte gebeuren en heeft niet gezien of het om Madeleine ging.

???La desaparición de Madeleine McCann⏩¿Qué opinás? ? @chica_netflix ⏩Madeleine Beth McCann (nacida el 12 de mayo de 2003) desapareció de su cama en la noche del 3 de mayo de 2007 en un apartamento de alquiler vacacional en Praia da Luz, Portugal. Aún se desconoce su paradero. ⏩Si el documental de Netflix intentaba aclarar en algo la desaparición de Maddie creo que lo que logró fue exactamente lo contrario. Empieza bien focalizado describiendo los hechos, la hipótesis del secuestro y la primera vez donde se menciona a los padres como posibles autores de su ¿muerte?; luego gira cerca del capítulo 4 y va hacia infinitos caminos hipotéticos que muchas veces rozan el ridículo. ⏩ Eso sí, nos deja bien claro el desastroso trabajo de la policía portuguesa. ⏩Respecto los padres, Kate y Gerry McCann, en mi humilde opinión, hay demasiados cabos sueltos. Maddie y sus hermanos mellizos dormían mientras sus papás y amigos cenaban en el Restaurant de Tapas a 55 mtrs y se turnaban cada 20 min para ir a ver a todos los niños. Me pregunto … 1️⃣¿Cómo el supuesto secuestrador podía saber y calcular quien vendría y a qué hora? 2️⃣¿Por qué Maddie no se despertó cuando la agarró un extraño? 3️⃣¿Por qué los perros especializados en olfatear cadáveres y sangre, ladraron detrás del sillón y en el auto rentado 20 días más tarde? Más misterios… ✖️Al año, los padres ya no eran sospechosos y arrancaron decenas de conjeturas, muchas apuntando a una red de trata. Pero me pregunto… 1️⃣Si fue una red, lo que implica varias personas, ¿Por qué sólo eligieron a Maddie?. 2️⃣Si se trataba de un lobo solitario, ¿Cómo pudo evitar cruzarse con los padres y amigos y escapar sin ser filmado? ⏩El resultado de todas las investigaciones de los McCann ya lleva un costo de 11 millones de dólares en donaciones. No quisieron participar en el documental diciendo que era contraproducente con la investigación ? ❤️ Pasa el tiempo pero siempre estará la esperanza de encontrarla con vida. ¿Quién puede olvidar sus hermosos ojos verdes con una pequeña mancha en el derecho? #TeSeguinosBuscandoMaddie ❤️

98 Likes, 7 Comments – ChicaNetflix (@chica_netflix) on Instagram: “???La desaparición de Madeleine McCann⏩¿Qué opinás? ? @chica_netflix ⏩Madeleine Beth McCann (nacida…”

Theorieën over de verdwijning

Omdat iedereen met de brandende vraag ‘waar is Maddie?’ zit, maar geen antwoord krijgt, speculeren we erop los. Daarom zetten wij vandaag vijf bekende theorieën over de verwenning van Maddie op een rijtje.

1. Maddie is ontvoerd om te verhandelen in de seksindustrie

In de documentaire wordt er uitgebreid aandacht geschonken aan deze theorie, die beweert dat Maddie is ontvoerd om te verkopen in de sekshandel. Deze theorie wordt door velen geloofd en biedt als een van de weinige nog hoop. In deze situatie is het namelijk mogelijk dat Maddie nog leeft, in welke verschrikkelijke omstandigheden dan ook. Volgens private investigator Julian Peribanez was Madeleine op die leeftijd van hoge waarde en erg gewild.

Wat deze theorie nog meer ondersteunt, is dat het aantal aangiftes met betrekking tot aanvallen op jonge meisjes toentertijd extreem hoog lag in de regio. Er liepen maar liefst negen onderzoeken naar delicten en bijna-ontvoeringen van jonge Britse meisjes tussen de zes en twaalf jaar oud. Eentje daarvan is een tienjarig meisje, dat twee jaar eerder werd lastiggevallen in de buurt van de Ocean Club in Praia da Luz.

Deze theorie klinkt erg aannemelijk, zeker omdat het ook aansluit bij de verklaring van Jane Tanner over de man met het kind.

2. De ouders verkochten Maddie

Al vanaf het moment dat de verdwijning in het nieuws is, wijzen veel mensen naar de ouders van Maddie. Hoe onvoorstelbaar het ook lijkt, Kate en Gerry vertonen soms nogal verdacht gedrag, waardoor alle pijlen op hen wijzen. Deze theorie sluit aan bij de ‘sekshandel theorie’, alleen hebben in dit geval de ouders van Maddie hun eigen dochter verkocht.

Ze zouden Madeleine hebben gedrogeerd zodat ze niet wakker werd tijdens de ‘verkoop’. Waarom dit gedacht wordt, is omdat Kate McCann vanaf het eerste moment al ‘she’s taken‘ riep. Hoe kan je dit zo zeker weten na een paar minuten? Het klinkt als van te voren bedacht plan en daarom verdenken velen de McCann’s.

Maddie McCann vermissing theorieën

3. De ouders drogeerden Maddie

De tweede theorie waarbij de ouders van Maddie verdacht worden, is de drogeer-theorie. Kate en Gerry McCann zouden Maddie teveel van een verdovend middel hebben gegeven, waardoor zij om het leven kwam. Politiehonden roken een bloed- en lijkengeur in het appartement en in de huurauto van de McCann’s. Dit maakte de ouders van Maddie al snel officiële verdachten.

Met name Kate McCann staat bij velen hoog op het verdachten-lijstje, omdat ook op haar kleding een bloedgeur werd geroken. Ze werkte daarnaast niet mee aan het onderzoek naar de vermissing van haar eigen dochter. Maar liefst 48 vragen van de politie wilde Kate niet beantwoorden, wat haar ontzettend verdacht maakt.

Onderzoeker Robbyn Swan deelt het volgende over deze theorie:
“Op 3 mei overleed Maddie McCann aan een overdosis verdovende middelen die zij van haar ouders kreeg. Het ‘checken bij de kinderen’ die avond hebben de ouders verzonnen, het lijk van Maddie was toen al verstopt. Het lijk werd daarna vervoerd in de huurauto.”

Portugese officier Goncalo Amaral houdt vast aan deze theorie en schreef er zelfs een boek over genaamd ‘The Truth of the Lie’. Hierin vertelt hij hoe de McCann’s de hele ontvoering bij elkaar logen om te verbergen dat ze hun dochter per ongeluk vermoordden.

4. De ‘eenzame indringer’ heeft Maddie

Dit is één van de grotere theorieën, genaamd ‘The Portugeze Predator Theory’. Op deze theorie wordt diep ingegaan tijdens de documentaire, maar we leggen hem graag even uit. Volgens deze theorie is de man die wordt gezocht voor de seksuele delicten in Praia de Luz – zie theorie 1 – het brein achter de verdwijning van Maddie. Alleen zou hij Maddie niet hebben ontvoerd om te verhandelen, maar omdat hij dit voor eigen plezier – klinkt walgelijk, we know – doet.

Diezelfde periode zijn er twee keer meisjes lastiggevallen in een soortgelijk vakantieresort in Praia da Luz. De man staat bekend als ‘de eenzame indringer’ en als ‘het seksuele roofdier’. Hij zou al eerder hebben ingebroken in vakantieverblijven van Britse gezinnen en ging dan bij de jonge dochtertjes in bed liggen. Heb je al kippenvel? Wij wel namelijk.

5. Maddie is verdronken

Volgens deze theorie is de verdwijning praktisch de schuld van Maddie zelf. Ze zou wakker zijn geworden en zijn gaan lopen naar de zee, waarin ze uiteindelijk verdronk. De deur van het appartement zat niet op slot, dus het is feitelijk gezien is het mogelijk. Verdrinking is de grootste doodsoorzaak van kinderen uit die leeftijdscategorie, mede omdat ze water erg interessant vinden. Madeleine heeft volgens de verdrink-theorie de stroming van de zee onderschat en dat werd haar fataal.

Maddie McCann theorieën

Opvallend is dat Maddie volgens de meeste theorieën niet meer in leven is. Het resort Ocean Club ligt niet bepaald in the middle of nowhere, daarom is het zo apart dat niemand Maddie ooit nog zag. Ook is dit ‘s werelds meest beruchte vermissingszaak, dus mocht Maddie nog in leven zijn, dan was ze in de afgelopen twaalf jaar wel herkend. Wij hopen dat we ooit antwoord krijgen op de vraag ‘wat is er gebeurd met Maddie McCann?’ en tot die tijd bingen we de docu op Netflix.

The TabViva

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Wat gebeurde er met Maddie McCann? Dit zijn de 5 meest geloofwaardige theorieën
Sluiten