Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reizen 10 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit betaalbare eiland wordt ook wel ‘het Hawaii van Europa’ genoemd


Op vakantie gaan naar Hawaii is voor velen een droom die uitkomt, maar het kan ook een flinke hap uit je portemonnee zijn. Wil jij deze zomer genieten van island vibes à la het eerste seizoen van The White Lotus? Vlieg dan gewoon naar het Portugese eiland Madeira.

Eerder hadden we het al over Tropea als betaalbaar alternatief voor de Amalfikust. Dit keer hebben we het over Madeira. Het eiland wordt ook wel het Hawaii van Europa genoemd en is volgens TikTok een echte destination dupe.

Het prijskaartje van Hawaii

Over het algemeen zijn de vliegtickets naar Hawaii een van de grootste kostenposten. De prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van het seizoen en de beschikbaarheid. Een vliegticket in april naar de hoofdstad Honolulu begint bij KLM vanaf €1200. En dat is nog niet eens het hoogseizoen.

Daarnaast is een esthetisch verblijf in Hawaii ook een duur grapje. De kamers in het Four Seasons Hotel, waar The White Lotus is opgenomen, beginnen vanaf €2200 per nacht. Maar ook de ‘goedkopere’ hotels hebben een prijs van gemiddeld €400 per nacht. Een tripje om voor te sparen, dus.

Madeira als destination dupe

Als jij je deze zomer al in de Hawaii-sferen wilt begeven, maar daar nog niet de centen voor hebt, dan is Madeira de perfecte optie. De vergelijking zit ‘m in de adembenemende natuur. Zo heb je verschillende kliffen met prachtig uitzicht en is het er net zo fleurig als in Hawaii.

@natyexplora

Madeira 🇵🇹 “the Hawaii of Europe” #portugal #madeira #hawaiiofeurope #madeiraisland #bucketlisttravel

♬ Maphupho Fezeka – FRENCH FUSE

Ieder jaar vindt op Madeira het Flower Festival plaats in mei. Een kleurrijk en feestelijk evenement met muziek, traditionele dansen en de viering van al het bloeiende groen op Madeira. Dus als je alleen aan Hawaii denkt bij ‘bloemen en strand’, think twice.

@sophiaxverde

Replying to @Christalo💫 WE’RE GOING TO MADEIRA 🌺🌞💧#madeira #travelmadeiraisland #madeiraisland #madeiraportugal

♬ Wes Anderson-esque Cute Acoustic – Kenji Ueda

De prijzen op Madeira

Verblijven op Madeira is relatief goedkoop. Vooral eten en drinken hebben schappelijke prijzen, die lager liggen dan de horecaprijzen die we gewend zijn in Nederland. Denk aan €1,50 voor een koffie en €2,50 voor een biertje.

Hotelprijzen liggen tussen de €100 en €250 per nacht. En voor die €250 slaap je in een écht luxe hotel. De prijzen van vluchten variëren enorm, afhankelijk van maatschappij en tijd in het jaar. Maar het is slechts vier uurtjes vliegen, dus het is nog altijd sneller én goedkoper dan Hawaii.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.