Renée
Renée Love & Life 12 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Vergeet Ibiza – deze Portugese bestemming is inmiddels het allermooiste Europese eiland van 2019

Heb je Ibiza uitgespeeld? Mooi, want we hebben een nieuwe bestemming voor je gevonden. Tijdens de prestigieuze World Travel Awards is Madeira uitgeroepen tot het fijnste Europese eiland van 2019 en dat is minstens een tripje waard.

Regel meteen een reisbuddy, want nu is het de ideale tijd om Madeira te bezoeken voordat het overspoeld wordt door toeristen die het Portugese eiland eindelijk ontdekken.

Madeira for your next vacations? ? Photo @benjamin_artwork

4,195 Likes, 56 Comments – Visit Madeira (@visitmadeira) on Instagram: “Madeira for your next vacations? ? Photo @benjamin_artwork”

Wat te doen op Madeira?

Het Portugese eiland is uitgeroepen tot beste reisbestemming en liet eilanden als Sardinië en Kreta achter zich. Snappen we, want de mooie natuur en het fijne klimaat maakt het een goede vakantiebestemming. Het wordt er bijvoorbeeld nooit onwijs heet, maar ook niet heel koud. Daarom is Madeira het hele jaar door een chille bestemming. Maar wat is er precies te beleven?

Madeira krijgt vaak onterecht het label ‘seniorenbestemming’ opgeplakt. Jij kunt je er prima vermaken met je een vriendin of partner. Dit zijn de hotspots van het eiland.

Madeira No Words Needed ?? ?Ponta de São Lourenço, the most eastern point of Madeira Island Photo @jamesxtheo

12.2k Likes, 97 Comments – Visit Madeira (@visitmadeira) on Instagram: “Madeira No Words Needed ?? ?Ponta de São Lourenço, the most eastern point of Madeira Island Photo…”

1. Bezoek de hoofdstad Funchal

Laten we beginnen bij de hoofdstad Funchal. De groene natuur ontdekken komt later wel, want als je heerlijk over de straten wil slenteren en je zuurverdiende ekkies aan eten en kleding uit wil geven, ben je hier aan het goede adres. Het is niet bizar groot, dus je struikelt niet over de toeristen en locals heen.

2. Ontdek Porto Moniz

Eerlijk, jij wil ook minstens één jaloersmakende foto maken voor het thuisfront. In dat geval raden we je Porto Moniz aan. Het is een natuurlijk zwembad met fantastisch uitzicht. Dat je geen zandstranden op Madeira tegenkomt wordt hiermee gelijk goed gemaakt.

Porto Moniz, Madeira

22 Likes, 0 Comments – Helder | Pereira (@hphotography1987) on Instagram: “Porto Moniz, Madeira”

3. Proost met een glaasje Poncha

Je twee favorieten Z’en tijdens de vakantie zijn uiteraard zon en zuipen. Dat laatste kan zeker, dus proost op je vakantie met een glaasje Poncha. Dit lokale drankje is niet voor de tere zieltjes, want het is nogal sterk. Vooral als ze ‘m in een shotglas serveren.

4. Pak een paar golven tussen de surfers

Trek je wetsuit aan, want surfen kun je op dit eiland goed. Liefhebbers van over de hele wereld reizen af naar Madeira om de golven op te zoeken. Vergeet niet om eerst een lesje te pakken als je nog niet ervaren bent.

5. Huur een auto

Omdat je tijdens je vakantie ook wil uitrusten, raden we je aan om een auto te huren in plaats van alles te voet te doen. Scheur over de wegen door de bergen, wandel vervolgens door dorpjes rondom de Pico do Arieiro (de twee na hoogste berg op het eiland) en check de Risco waterval voor je weer naar huis gaat.

Lees ook: Omdat je het een keer gedaan wil hebben – top bestemmingen voor als je in je eentje veilig wil reizen

Beautify

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Vergeet Ibiza – deze Portugese bestemming is inmiddels het allermooiste Europese eiland van 2019
Sluiten