Dit is waarom je jouw make-up kwasten moet verruilen voor je vingers

Elke ochtend staan we al vroeg voor de spiegel om ons op te maken. Misschien gebruik jij wel een kwast of beauty blender zodra jij je foundation opent of gebruik jij gewoon je vingers om je make-up aan te brengen. Het ligt er natuurlijk maar net aan wat je fijn vindt, maar wat is nou eigenlijk het beste?

Het blijft één van de meest gestelde beauty vragen: moet je een kwast gebruiken om je make-up aan te brengen of niet?

Hoe moet je make-up aanbrengen?

Tuurlijk, het gebruiken van een kwast is een goede manier om de perfecte blend in je make-up te krijgen. Toch zijn er ook veel nadelen, zo houden de haren van een kwast veel bacteriën vast wat kan leiden tot acne. Daarnaast ‘zuigen’ de kwasten ook veel product op, waardoor je minder lang met je dure producten doet. En dat willen we natuurlijk niet.

Wat is dan een beter alternatief? Het antwoord is simpel: je eigen vingers. Je kunt je handen namelijk zo schoon maken als je zelf wilt (altijd wassen voordat je aan je gezicht zit) en door de warmte zorgen ze voor een mooi resultaat. Toch vinden veel mensen het lastig om make-up aan te brengen met hun vingers, daarom delen wij precies hoe je dit aanpakt.

1. De basis

Wil je een prachtige glow na het aanbrengen van je make-up? Begin dan bij de verzorging van je huid. Zorg ervoor dat je jouw skincare in je huid masseert voordat je make-up aanbrengt. Begin met een schoon gezicht en een goede toner, verzorg je huid met een fijn serum en goede crème. Op deze manier zorg je voor de perfecte basis voor je make-up. Masseer je skincare in liftende bewegingen voor om puffiness te verminderen. Dit is de perfecte basis voor je make-up.

2. Foundation

Als je foundation gebruikt, neem dan niet te veel. “Use your fingers to work the lightest amount of foundation into the skin. Then add concealer only where you need it,” vertelt make-up artist Zoe Taylor. Foundation is makkelijk te verdelen met je vingers en dat zorgt ervoor dat je een mooie egale huid hebt.

3. Cheeks

Natuurlijk wil je ook een beetje glans op je wangen. Het makkelijkste is om een stick voor zowel je lippen als je wangen te gebruiken. En dan ga je natuurlijk niet met die stick rechtstreeks op je huid te werk, je brengt het eerst aan op je hand. “Rub a little on the back of your hand until it melts, then dab it on for a natural stain. The heat makes blending easy,” vertelt Tania Grier, make-up artist ambassador for Sisley Paris.

4. Ogen

Qua oog make-up doet natuurlijk iedereen wat anders. De één houdt van een mooie eyeliner, de ander gebruikt liever oogschaduw. Toch is het belangrijk dat je met je handen te werk gaat. “Sweep pigment over lids or smudge liner along the lashline with your fingers,” vertelt Zoe. Het is misschien even oefenen, maar geeft wel een mooier resultaat. Maak het af met een mooie mascara voor een natuurlijke look. “The aim is almost perfect, but not quite.”

Glamour Magazine

Reageer op artikel:
Dit is waarom je jouw make-up kwasten moet verruilen voor je vingers
Sluiten