Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 4 nov 2020

Deze 5 make-uplooks bewijzen dat de jaren negentig nooit is weggeweest

De make-uptrends van de nineties zijn onvergetelijk. Hartstikke logisch dat we daarom nog steeds veel make-uplooks uit deze tijd dragen. Van The Spice Girls tot felle oogschaduw, er zijn zoveel dingen die we leuk vinden uit het tijdperk van de jaren negentig. Je kan niet door je Instagram-feed scrollen zonder een metallic of glitteroogje te zien.

Wij delen de make-uplooks die bewijzen dat de jaren negentig nooit is weggeweest.

Make-uplooks jaren negentig

We hebben tegenwoordig misschien een voorliefde voor contour en volle wenkbrauwen, maar de jaren negentig gaven ons blauwe oogschaduw, een huid van kasjmier en bruine lipliner. Kortom, een aantal echte statement-looks. Het zal je verbazen welke make-uplooks we nog steeds dragen.

1. Donkere lipliner

Een van de meest populaire trends uit de jaren negentig is de donkere lipliner. Door de jaren heen is de trend wel veranderd en het meest recente is de ombré-liptrend. De stijl omvat het gebruik van een donkerdere lipliner met een lichtere lippenstift.

2. Metallic oogschaduw

De meesten van ons zullen zich de jaren negentig herinneren vol met glitter, inclusief alles wat daarbij hoorde. Metallic oogschaduw is dan ook niet weg te denken uit de nineties en tegenwoordig ook niet. Gebruik slechts een paar tinten van de glitteroogschaduw en you’re ready to go.

3. Bruine lippenstift

Als je naar films en tv-programma’s uit de jaren negentig kijkt, zul je opmerken dat de lippenstift-tinten voornamelijk bruine tinten zijn. Van Julia Roberts in Pretty Woman tot Uma Thurman in Pulp Fiction, het rocken van een kenmerkende bruine lip was het fashion statement van die tijd. De bruine lippenstift-trend kwam weer in de mode, dankzij Kylie Jenner die haar True Brown K Lip Kit lanceerde.

4. Eyeliner

Alhoewel we een paar opvallende make-up trends uit de jaren negentig voorbij hebben zien komen, was het merendeel van de make-up eigenlijk best subtiel. Eyeliner werd veel gedragen, maar dan om het oog te accentueren zonder overboord te gaan. De eyeliner trends zijn sindsdien erg creatief geweest, maar we beginnen een omschakeling terug te zien naar een minder dramatische versie.

5. Blauwe oogschaduw

Blauwe oogschaduw was misschien wel de meest populaire make-up trend uit de jaren negentig. We zien dat blauw de laatste tijd meer terugkomt, waaronder in veel nieuwe oogschaduwpaletten. Het is gewaagder dan normaal, maar zeker een eyecatcher.

Reageer op artikel:
Deze 5 make-uplooks bewijzen dat de jaren negentig nooit is weggeweest
Sluiten