Renée
Renée Love & Life 7 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Te belachelijk voor woorden: vrouwen die make-up dragen verdienen meer

Op de NSMBL redactie spot je ons net zo vaak met als zonder make-up. Maar wat blijkt? Schijnbaar kun je maar beter wel make-up dragen. Tenminste, als meer verdienen jouw doel is. Vrouwen die ‘verzorgder’ op werk verschijnen krijgen namelijk meer salaris. En dat is belachelijk.

Meer verdienen door make-up te dragen

Het idee van meer verdienen als je make-up draagt is al behoorlijk belachelijk an sich. Waarom zou je aan het einde van de maand meer geld op je rekening gestort krijgen als je make-up draagt? Of laten we het zo zeggen: waarom zou je minder geld krijgen als je géén make-up draagt?

Natuurlijk, als je een functie hebt waarbij je representatief voor de dag moet komen, houd je je aan de regels van het bedrijf. En toch slaat het nergens op dat er onderscheid wordt gemaakt op het wel of niet dragen van cosmetica op de werkvloer waar representatief zijn minder belangrijk is.

Bij mannen is er geen onderscheid

Wat het verhaal helemaal absurd maakt, is dat er bij mannen onderling hier schijnbaar géén sprake van is. Dus of je nu een onverzorgd baardje hebt of gladgeschoren bent, de kans is groot dat ze akkoord zijn gegaan met een vergelijkbaar salaris.

Onderzoek

Sociologen Jaclyn Wong and Andrew Penne verzamelden data van 14.000 werknemers. Zodoende kwamen ze erachter dat vrouwen die zich verzorgd presenteren aanzienlijk meer verdienen dan vrouwen die geen moeite doen. Door de data kwamen ze er dus ook achter dat onder de mannen dit totaal geen rol speelt.

Waarom zou hoe verzorgd je bent effect moeten hebben op meer verdienen (of minder)? Waarom zou je ‘afgestraft’ worden als je geen zin hebt om iedere dag je haar te krullen? Of om te contouren? Dat is de vraag. Een vraag waar je waarschijnlijk geen antwoord op krijgt.

Metro

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Te belachelijk voor woorden: vrouwen die make-up dragen verdienen meer
Sluiten