Aartie Narain
Aartie Narain Beauty 11 okt 2020

5x make-uptips als je een bril draagt en je je ogen nóg mooier wilt laten uitkomen

Tegenwoordig zijn er veel stijlvolle brillen, waardoor iedere brildrager er fashionable uitziet. Het enige probleem is dat bepaalde make-up looks weg kunnen vallen. Geen idee hoe je je make-up met je bril kan combineren? No worries, wij hebben de beste 5 make-uptips voor jou op een rij gezet.

Want je ogen zijn een kunstwerk.

Make-uptips als je een bril draagt

Helaas kan make-up wat lastiger zijn voor een brildrager. Je make-up verdwijnt als het ware achter de bril, waardoor het lastig is om jouw ogen op te laten vallen.  Om jou een handje te helpen hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

1. Dunnere laag foundation

Één van de meest herkenbare irritaties die je herkent zijn de deukjes en rode vlekken die de neuspads van je bril achterlaten op je neusbrug. Hoe dikker je foundation, hoe meer het deukje zal opvallen. Probeer je foundation daarom dus zo dun mogelijk aan te brengen bij je neus. Zo voorkom je die irritante deukjes.

2. Wenkbrauwen

De look van je wenkbrauwen zijn afhankelijk van de montuur van je bril. Als de frames meer dun en rond zijn, zullen je wenkbrauwen meer opvallen. Wees daarom niet bang om meer tijd aan je wenkbrauwen te besteden, want ze worden zeker gezien. Als je frame meer dik en rechthoekig is, zullen je wenkbrauwen minder opvallen.

3. Eyeliner en oogschaduw

Dat je een bril draagt, betekent niet meteen dat je geen eyeliner en oogschaduw kan gebruiken. Integendeel zelfs. Eyeliner kan je ogen accentueren, ook als je een bril draagt. Als je je ogen groter wilt laten lijken kun je een nude oogpotlood gebruiken in je waterlijn of kiezen voor een heldere kleur oogschaduw.

4. Krul je wimpers

De krul van je wimpers zegt meer dan over de lengte. Een krullende wimpel heeft meer impact en zorgt ervoor dat je wimpers niet steeds tegen de glazen van je bril aankomen tijdens het knipperen. Als je wimpers al vrij lang zijn, kun je ook kiezen voor een waterproof mascara. Zo blijft je bril schoon en krijg je geen zwarte vegen op de glazen.

5. Concealer

Een bril kan soms extra schaduw rondom je ogen creëren en als je grote glazen hebt kan het ook zelfs je make-up aantasten. De beste oplossing is voor een concealer te kiezen die neutraliseert en een langhoudende werking heeft. Breng het op plekjes aan waar schaduw is en blenden maar.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5x make-uptips als je een bril draagt en je je ogen nóg mooier wilt laten uitkomen
Sluiten