Alex Ebbers
Alex Ebbers Fashion 5 jul 2019

Met deze tips blijft jouw make-up deze zomer zonder moeite op z’n plek zitten

Het is zomer en dat betekent dat make-up helaas niet zo lang blijft zitten als je graag zou willen. Daarom delen we hieronder een aantal fijne tips waarmee je make-up er de hele dag flawless uit blijft zien.

Hittebestendige make-uptips

Heb je een festival op de planning staan? Of misschien wel een bruiloft of andere speciale gelegenheid waarvoor je wil dat je make-up de hele dag op z’n plek blijft zitten. ‘s Zomers is dat nogal een dingetje, want hoe blij wij ook worden van zonnestralen, make-up gaat er niet zo lekker op. Hieronder zetten we vijf tips op een rij die ervoor zorgen dat je make-up er de hele dag fantastisch uitziet.

1. Primer met SPF erin

Laten we vooropstellen dat SPF hét product is dat je huid gaat redden van de ondergang, als het gaat om zonschade. Daarom is onze nummer één tip: gebruik (naast je dagcrème met SPF) een primer waar zonnebescherming in zit verwerkt.

Face Protect SPF50 Primer – €31

make-up tips zomer

2. Maak gebruik van verschillende texturen

Eén manier om je make-up in de zomer te verpesten, is door te werken met enkel vloeibare producten. Gebruik je vloeibare foundation? Poeder dit dan altijd af met een transparante poeder. Hetzelfde geldt voor blush en oogschaduw. Zelfs met je wenkbrauwen werkt dit – heb je ze getekend met een potloodje? Maak ze dan af met wat poeder.

High Definition Finishing Poeder – €10,49

make-up tips zomer

3. Gebruik foundation op waterbasis

Foundation en hitte gaan over het algemeen niet heel lekker samen. Wil je toch graag foundation gebruiken, hoeft dit tóch geen probleem te zijn, mits je kiest voor het goede product. Ga voor een foundation op waterbasis als je niet wil dat alles er na een uur al af is gesmolten.

Maybelline Fit Me Foundation – €14,49

make-up tips zomer

4. Blotting paper is je beste vriend

Het is haast onoverkomelijk om tóch een beetje te gaan glimmen als het warm is buiten. Blotting paper zorgt ervoor dat het vet op je huid wordt opgenomen, maar je make-up netjes blijft zitten. Zorg ervoor dat je ‘s zomers altijd een pakje in je tas hebt zitten en je hoeft je nergens zorgen om te maken.

Oil Blotting Paper – €1,99

make-up tips zomer

5. Matte setting spray

Het klinkt misschien wat tegenstrijdig om – wanneer je net je make-up hebt afgepoederd – je hele gezicht weer vol te sprayen met een vloeistof. Toch raden we aan om er op warme dagen even een matte setting spray bij te pakken. Dit lockt je make-up als het ware in je gezicht, waardoor het nergens meer naartoe gaat.

Urban Decay All Nighter Setting Spray – €20

make-up tips zomer
Oké, je make-up gaat nergens meer heen deze zomer. Nu je haar nog.
6x de mooiste vlechten om je haar mee op te steken tijdens de hitte
Reageer op artikel:
Met deze tips blijft jouw make-up deze zomer zonder moeite op z’n plek zitten
Sluiten