Zita Vervoort
Zita Vervoort Beauty 18 dec 2019

Dé make-up trends van 2020: we kunnen niet wachten om zo het nieuwe jaar in te gaan

We zijn al druk bezig met onze look voor de feestdagen. Na de feestdagen kunnen we direct door naar het nieuwe jaar en bij een nieuw jaar horen nieuwe trends. Wij hebben de beste make-up trends van 2020 voor je op een rijtje gezet.

In 2020 zijn er weer genoeg make-up trends waar we geen genoeg van krijgen. We bespreken iedere trend en misschien wordt één van deze wel jouw nieuwe favoriet.

Make-up trends voor 2020

Iedere trend komt en gaat en dat geldt ook make-up trends. Waar we in 2019 vooral bezig waren met creatieve kleuren, neon-lijntjes, diamantjes en leuke figuren, gaan we in 2020 een andere weg in.

Voor 2020 staan er weer een hoop leuke trends op de planning: onze huid moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien, dus vergeet die heftige contouring en highlighter maar.

1. Minder Maddie, meer Jules

Aan het einde van dit jaar zagen we veel diamantjes verschijnen in verschillende make-up looks. Deze trend gaat natuurlijk gewoon doorstromen naar 2020. We like. In de serie Euphoria konden we zien dat de personages Maddie en Jules deze ook droegen.

Hoewel we in 2019 vooral Maddies look overnamen, gaan we in 2020 over op Jules haar look. In haar make-up zitten waterkleurige tinten, sierlijke eyeliner en unieke kleurencombinaties die je niet snel in je go-to palet zal vinden. De drama in je gezicht moet niet te heftig zijn, dus zijn je ogen de eyecatcher? Houd je lippen dan neutraal.

2. Heftige contouring is verleden tijd

Veel mensen zullen zich in 2020 focussen op een frisse, natuurlijke en lichtgevende make-up look. Laat die heftige contouring en highlighter dus voorlopig maar in je make-up tasje zitten en investeer in plaats daarvan in een glanzende shiner. Vergeet vooral niet om veel water te drinken om het allemaal nóg natuurlijker te maken. Zorg voor een goede skincare en die dikke laag foundation is dan misschien niet eens nodig.

3. Scherpe lijnen bij de arcadeboog

Scherpe lijnen bij je oogmake-up gaan we veel terugzien in 2020. Een strakke lijn bij de arcadeboog wordt helemaal hot. Daarna kun je je oog make-up wat verlengen door net iets buiten de arcadeboog te gaan. Teken een lijn met eyeliner op het ooglid zodat je een goede basis hebt, vervolgens kleur je alles wat binnen de lijntjes zit in.

Wil je toch liever make-up op de arcadeboog maar wél de strakke lijnen? Gebruik dan wattenstaafjes en wat make-up remover om alles wat buiten je arcadeboog valt weg te halen.

4. De terugkeer van rode lippen

Waarom we rode lippenstift alleen op doen tijdens de feestdagen is voor ons nog steeds een raadsel. Verwacht in 2020 dat rode lippen op ieder moment van de dag gedragen kunnen worden. Helemaal als we het combineren met een neutrale make-up look zullen onze rode lippen er uitspringen.

Wil je dat je lippenstift de hele dag op je lippen blijft zitten? (ja duh, wie niet?). Pak een tissue en wat gezichtspoeder (of talkpoeder) en dep het, door de tissue heen, op je lippen. Smeer nog een laagje lippenstift op je lippen en je zult de hele dag shinen zonder rode vlekken.

5. Neon eyeliner

Niet een gewone eyeliner, nee, neon eyeliner. We zijn dus nog niet van deze trend af en dat vinden we helemaal niet erg. Vooral de winged eyeliner zal een grote comeback maken in 2020. Ook bij deze make-up look is het het beste om hem niet te combineren met andere heftige make-up, zoals een heftige oogschaduw of lippenstift. Wel kun je ervoor kiezen om een chunky mascara op je wimpers te doen om de make-up look lekker funky te maken.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Dé make-up trends van 2020: we kunnen niet wachten om zo het nieuwe jaar in te gaan
Sluiten