8 tips waarmee je make-up op zijn plek blijft tijdens de heetste dagen

Inmiddels heeft de zweetsnor een vaste plek op je gezicht ingenomen en hangt je mascara ergens op je knieën. Lange leve de zomer. Maar gelukkig hoef je de hoop nog niet op te geven, want met onderstaande life hacks blijft jouw make-up perfect zitten, zelfs bij de hoogste temperaturen.

Hittegolf bestendige make-up

We genieten maar wat graag van de zon – wel nadat we ons uitgebreid hebben ingesmeerd natuurlijk (check ook even onze grote zonnebrandtest). Het enige probleem is vaak dat, hoe zorgvuldig je je ook hebt opgemaakt, je make-up binnen een minuut of tien volledig van je gezicht is afgegleden. Maar dat hoeft niet langer, want wij zochten uit hoe je dit kan voorkomen.

1. Ga voor een primer met SPF

make-up zomer

Een primer zorgt ervoor dat je producten beter worden opgenomen. Kies voor een met een hoge SPF, zodat je goed beschermt bent tegen de zon. Deze primer van Bobbi Brown heeft SPF 50, ideaal voor op de heetste dagen.

2. Kies een waterproof concealer

make-up zomer

Een waterproof concealer is altijd een goed idee. Want of je nou moet huilen of peentjes zweet, het is wel zo fijn als je gezicht op zijn plek blijft zitten. Deze concealer van Urban Decay is geschikt voor lange (zweterige) avonden en zomerse dagen.

3. Gebruik een water-based foundation

make-up zomer

Als je graag foundation draagt, kies dan voor een die licht is van textuur, het liefst water-based. De Studio Waterweight SPF 30 van MAC is bijvoorbeeld een fijne, die ook nog eens je gezicht tegen de zon beschermt.

4. Neem altijd blothing papers mee, waar je ook gaat

make-up zomer

Blothing papers komen eigenlijk altijd van pas, zeker als je aanleg hebt voor een glimmend gezicht. Dep het doekje voorzichtig op de glimmende (of meest zweterige) plekken en je bent weer good to go. NYX heeft fijne blothing papers die je zweet en overtollig talg perfect absorberen.

5. Gebruik een face mist

make-up zomer

Een face mist frist je op tijdens de heetste dagen. Gebruik eerst een blothing paper om het zweet van je gezicht te deppen en spray daarna een verkoelende face mist op je gezicht. Deze variant van Hema is niet duur en doet zijn werk prima.

6. Draag een transparante poeder over je make-up

make-up zomer

Een poeder neemt vocht op en zorgt ervoor dat je make-up op zijn plaats blijft. Ga voor een transparante variant die je huid laat ademen, zoals deze van Charlotte Tilbury.

7. Kies een ultra-mega-over de top waterproof mascara

make-up zomer

Waterproof mascara is – net als waterproof concealer – altijd een goed idee. Want of je nou in een regenbui belandt, liefdesverdriet hebt of gewoon héél veel zweet: niemand lijkt graag op een panda. Bij Tom Ford snapten ze dat ook en daarvoor ontwikkelenden ze speciaal deze Emotionproof Waterproof Mascara.

8. Sluit je make-up routine af met een settingspray

make-up zomer

Een settingspray is deze dagen je beste vriend. Niet alleen zorgt deze variant van MAC ervoor dat je make-up perfect op haar plaats blijft, maar ze ruikt ook nog eens heerlijk naar lavendel. Double win.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
8 tips waarmee je make-up op zijn plek blijft tijdens de heetste dagen
Sluiten