Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Life 3 okt 2019
Leestijd: 4 minuten

Gaan jouw planten ook altijd dood? Deze plantsoorten overleven het wél

We weten niet hoe we het voor elkaar krijgen, maar elke plant die we aanschaffen gaat binnen een paar weken dood. Hoeveel water, zonlicht en liefde we die dingen ook geven, het mag niet baten. Herken jij dit probleem? Misschien zijn deze planten een goede optie voor jou.

Hoewel je vaak wel weet welke planten makkelijker te onderhouden zijn, ga je toch vaak voor de mooie plantjes. Logisch, doen wij ook. Maar van de volgende mooie plantsoorten heb je veel langer plezier.

Planten gaan dood

Laten we beginnen met vertellen dat het niet jouw schuld is dat je planten doodgaan. Of ja, het is wel je schuld, maar je bent niet de enige. Sommige planten zijn net als je ex moeilijk te onderhouden en die kan je maar beter links laten liggen.

Makkelijk te onderhouden planten

Er zijn namelijk genoeg planten die jou wél gelukkig maken in het leven. Wij hebben een lijstje met makkelijk te onderhouden planten, speciaal voor jou. Zodra je weet wat voor een plant je in huis hebt gehaald, is het makkelijker om deze in leven te houden. Dus, vergezel ons op deze educatieve reis.

1. De Sansevieria

We beginnen met deze kekke plant genaamd Sansevieria aka de slangenplant. Naast dat dit plantje er superleuk uitziet en overal in je huis past, is het ook nog eens enorm luchtzuiverende plant en dat wil je natuurlijk.

Zo zorg je ervoor: Wees voorzichtig met water geven aan deze unit. Zeker tijdens koudere maanden, wil je deze babe misschien eens per maand water geven. Tijdens de zomermaanden hoeft ‘ie maar eens per drie à vier weken water. Ga deze ook niet in je vensterbank zetten, want de Sansevieria houdt niet van direct zonlicht.

2. Aloë Vera plant

Verbrand je snel in de zon? Super! Deze plant geeft je zoveel liefde dat die verbande huid zo weer de oude is.

Zo zorg je ervoor: plant deze baby in een terra cotta pot met vochtige aarde. Elke twee weker kom je langs met een beetje water en het is belangrijk dat je dit ritueel niet vergeet. Plant expert Kaylyn Hewitt legt uit: “Aloe vera should be watered infrequently, but deeply.” Staat genoteerd Kaylyn.

3. De ZZ-plant

Welke plant moet je kopen als je planten snel doodgaan? De ZZ-plant. Deze knapperd krijg je alleen kapot als je ‘m teveel water geeft en dat is iets wat zelfs wij kunnen onthouden. Ze groeien niet snel dus je hoeft niet bang te zijn dat ‘ie je hele woonkamer binnen no-time in beslag neemt.

Zo zorg je ervoor: Kaylyn zegt dat het belangrijk is dat je deze moeilijk kapot te krijgen plant niet in direct zonlicht zet. Met een plantenspuitje eens per maand sprayen is genoeg water om de ZZ-plant gelukkig te houden. Was je ex maar zo makkelijk te onderhouden.

4. Pothos plant

We gaan gewoon vrolijk door want ook deze plant is moeilijk dood te krijgen. Geloof je ons niet? Zet deze plant maar eens thuis en doe er niks meer voor een maandje of vier. Je zal zien dat ‘ie je gewoon aanstaart in de hoop dat je een beetje water deelt, maar dood gaat ‘ie niet.

Zo zorg je ervoor: deze cutie houdt van licht, maar direct zonlicht is een beetje teveel (net zoals jij wanneer je een kater hebt). Laat de plant eerst compleet uitdrogen voordat je ‘m waar geeft. Als de blaadjes gaan hangen is dat een teken dat je kindje dorst heeft.

4. Monstera Deliciosa

Deze prachtige plant wordt ook wel de gatenplant genoemd en je snapt hopelijk wel waarom. Deze tropische knapperd heeft aardig wat ruimte nodig, maar dat is niet erg want hij mag gezien worden. De Monstera Deliciosa is giftig, dus pas op met je huisdieren.

Zo zorg je ervoor: deze plant is oké met weinig licht, maar als je ‘m in zonlicht zet kan hij mega groot worden. Het ligt er dus maar net aan wat je wil. Ondanks de grootte heeft de gatenplant weinig water nodig, dus één keer per week sprayen moet genoeg zijn.

5. Cactus Euphorbia

Last but not least, de cactus. Als je alles hebt geprobeerd en je wil je relatie met planten voorgoed opgeven, is hij er om je op te vangen. De Cactus Euphorbia weet niet wat dorst is en zal niet aan je kop zeuren met vragen over zonlicht en water. Kijk, daar houden we van.

Zo zorg je ervoor: just let it be.

Hello Giggles

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Gaan jouw planten ook altijd dood? Deze plantsoorten overleven het wél
Sluiten