Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Food 19 november 2018

5x makkelijke recepten met courgette die ook nog eens lekker zijn

Soms heb je nog een verloren stukje groente in je koelkast liggen na een weekend pizza en patat (or is that just us?). Een voorbeeld hiervan is courgette. Het is een super mega hartstikke gezonde groente en ook nog eens super lekker. Dit zijn de vijf lekkerste en makkelijkste recepten met courgette.

Makkelijke recepten met courgette

Courgette is een groente die niet de waardering krijgt die het verdient. Even eerlijk, courgette is gezond, lekker en kan bij alles. En dat is precies wat we willen want een groente moet niet moeilijk gaan doen.

Heb je courgette gekocht en weet je niet wat je met het groene lange ding moet doen? Hier zijn vijf makkelijke recepten met courgette die ook nog eens super lekker zijn.

Courgette ovenschotel

Deze ovenschotel met courgette is hartstikke simpel en mega lekker. Knal een stuk of vier courgettes in een ovenschaal en strooi daar een hele zooi met kruiden overheen (major key alert). Verder heb je voor dit lekkere en makkelijke diner mozzarella en tomatensaus nodig en natuurlijk een asociale hoeveelheid kaas want waarom ook niet.

makkelijke recepten met courgette

Mini pizza’s van courgette

Bij het horen van het woord ‘pizza’ had je meteen interesse, toch? Snappen we. Deze mini pizza’s van courgette zijn hartstikke lekker en laag in calorieën, wat zo nu en dan ook wel fijn is. De courgette heeft de pizzabodem van haar troon gestoten en vervangen. Op de courgette smeer je een flinke laag tomatensaus, geraspte kaas en chorizo (of een vleesvervanger). Even in de oven gooien en ondertussen je favoriete Netflix serie aanzetten en ta-daa.

makkelijke recepten courgette

Gevulde courgette

Als je echt sneller dan snel je avondeten op tafel wil zetten, dan is dit recept voor jou. Gevulde courgette is namelijk super makkelijk om te maken en ook nog eens heel erg lekker en gezond. Je hebt courgettes nodig (duh), gehakt of vegetarisch gehakt, tomaat en mozarella en dat pleur je allemaal in de oven. Super snel klaar en hartstikke lekker.

makkelijke recepten courgette

Courgette pasta

Ook zo’n super chill en gezond recept is alles met courgette pasta. Spaghetti is natuurlijk super lekker, maar er zitten ook veel koolhydraten in. Niks mis mee natuurlijk, maar zo nu en dan pasta vervangen door bijvoorbeeld pasta van courgette, is super gezond.

Deze courgette spaghetti met pesto en kip (of vleesvervanger) is super makkelijk en snel. Je bereidt het op precies dezelfde manier als normale pasta. Het voordeel is dat je veel meer vitamines binnenkrijgt en dat is wel handig nu het zo ongeveer elke dag met bakken uit de hemel komt vallen.

makkelijke recepten courgette

Courgette frietjes

Gezonde frietjes? Daar zeggen we natuurlijk geen nee tegen. Nu denk je natuurlijk dat daar liters olijfolie overheen gaan, maar niks is minder waar. Veel kaas, bloem en ei zijn nodig voor deze overheerlijke snack. Hartstikke lekker en gezond.

makkelijke recepten courgette

Dit vind je ook leuk om te lezen.

Marks Menu #18: Allesbehalve Aanstellerige Açai Bowl

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
5x makkelijke recepten met courgette die ook nog eens lekker zijn
Sluiten