Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Food 18 apr 2020

Geen ster in bakken? Deze 6 bakrecepten kan zélfs jij niet verpesten

Nu we in quarantaine zitten hoef je Instagram maar te openen en je ziet allerlei mensen de lekkerste bakrecepten hebben uitgeprobeerd. Van bananenbrood tot hele taarten. Je krijgt haast zelf zin om te bakken. Alleen zie je het wel weer gebeuren: sta je straks uren in de keuken om vervolgens een zwart aangebrande cake uit de oven te halen.

Ik schrijf uit ervaring. Als je mijn hobbyvideo hebt gezien, heb je me zien klungelen in de keuken. Dat is dan ook dé reden dat ik graag makkelijke (aka prutserproof) bakrecepten met je deel.

Makkelijke bakrecepten

Ze bestaan, makkelijke bakrecepten. Wij verzamelden vijf recepten voor je, die niet alleen makkelijk te maken zijn, maar ook niet te veel tijd kosten. Thank us later.

1. Kaneelbroodjes

Fan van kaneelbroodjes? Je kunt ze heel makkelijk zelf maken. Het kost je zo’n tien minuten om ze klaar te maken, daarna doet de oven de rest van het werk. Perfect als brunch – of tussendoortje, of toetje, you name it.

Voor 20 kaneelbroodjes heb je nodig:
– 30 g ongezouten roomboter
– 3 el kristalsuiker
– 2 tl gemalen kaneel
– 60 g pecannoten
– 270 g vers bladerdeeg (of croissantdeeg)

Hoe je de kaneelbroodjes bereid, lees je hier

2. No-bake chocolade-pindakaaskoek

Chocolade-pindakaaskoekjes, do we need to say more? Dit is een recept naar ons hart. Niet alleen vanwege de ingrediënten (chocolade en pindakaas), maar ook vanwege het feit dat het binnen tien minuten klaar is én je geen oven nodig hebt.

Dit heb je nodig voor 1 koekje:
– 2 grote eetlepels ongekookte havermout
– 2 eetlepels pindakaas
– 1 theelepel suiker
– 1/4 theelepel vanille-extract
– 1 eetlepel chocoladedruppels of stukjes chocolade
– Grof zeezout als garnering

Alles wat je nodig hebt – naast deze ingrediënten – is een vriezer. Hoe je deze koekjes maakt, lees je op ons zusje Culy.

3. Gepofte rijstsnack met pinda’s en fudge

Dit makkelijk bakrecept is ideaal als tussendoortje. Het enige wat je nodig hebt is gepofte rijst, fudge, pinda’s en chocola.

Dit zijn de ingrediënten voor 8 personen:
– 200 g melkchocolade
– handje pinda’s
– 75 gr fudge
– 75 gr gepofte rijst
– scheutje zonnebloemolie
– scheutje vanille aroma

De bereidingswijze van deze rijstsnacks met pidna’s, chocola en fudge, vind je hier.

4. Boterkoek

Tijdens deze quarantaine moet je jezelf af en toe verwennen. Met dit recept kan dat goed, maar het is ook een leuke traktatie om bijvoorbeeld af te geven bij je oudere buurvrouw, of je opa en oma. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en na een halfuurtje is het klaar om opgegeten te worden.

Voor 16 punten heb je nodig:
– 250 g bloem
– 200 g roomboter
– 200 g suiker
– 8 g vanillesuiker
– 2 eieren
– zout

Hoe je deze boterkoek(taart) maakt, lees je hier.

5. Chocolademuffins

Deze schattige chocolademuffins maak je met maar zes ingrediënten. Je eet ze in één hap op, dus zorg ervoor dat je genoeg maakt. Enjoy.

Voor 16 mini-muffins heb je nodig:
– 125 gr zelfrijzend bakmeel
– 125 ml slagroom
– 1 eieren
– 60 g suiker
– 1 el cacao
– 60 g gesmolten chocolade

Dit makkelijk bakrecept vind je hier.

Reageer op artikel:
Geen ster in bakken? Deze 6 bakrecepten kan zélfs jij niet verpesten
Sluiten