Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 10 mei 2019

6 manieren om je moeder te bedanken voor wie ze is

Wist je dat elke persoon ter wereld binnen zes stappen met elkaar verbonden is? In de snelle, onpersoonlijke wereld als deze is het een fijne gedachte dat op deze manier elke persoon in feite in contact staat met de ander. Een moment waarop we heel even stilstaan bij de connectie die wij mensen onderling hebben, is moederdag. Je moeder is immers de eerste schakel tussen jou en de rest van de wereld.

Je moeder is de vrouw die je op de aarde heeft gezet en de eerste persoon met wie je in verband staat sinds je geboorte. Vanaf het moment dat je geboren wordt sta je voor altijd met haar in contact, en zo ook met ieder ander persoon op aarde. Met moederdag in de aantocht zetten we daarom zes manieren op een rijtje waarmee je je moeder kunt bedanken voor de persoon die ze is.

1. Geef haar een betekenisvol sieraad

Een mooi sieraad is een cadeau waar je moeder de rest van haar leven iets aan heeft. Het zal haar altijd aan jou doen denken en het kan zelfs doorgegeven worden over generaties heen. Hoe mooi is het als jij je eigen dochter later een sieraad kunt geven dat je ooit aan je eigen moeder hebt geschonken als blijk van waardering voor haar? Op die manier wordt het echt een item dat de sterke band tussen jullie weergeeft.

De sieraden van Buddha to Buddha staan voor de diepere betekenis en vreugde in het leven. Wat is nou een betere manier om de hechte band met je moeder te vieren dan haar een prachtig sieraad te geven dat letterlijk symbool staat voor de connectie tussen jullie twee? De sieraden van Buddha to Buddha komen in alle soorten en maten; zo zit er voor iedereen wel een mooi item tussen, of je nou houdt van bijvoorbeeld een subtiel ringetje, of een chunky armband.

2. Vertel haar dat je haar waardeert

Het klinkt misschien zo simpel, je moeder vertellen dat je van haar houdt. Maar wanneer is de laatste keer dat je je moeder in haar ogen hebt gekeken en haar hebt verteld hoeveel je om haar geeft? Een simpele ‘ik hou van je’ of ‘dankjewel dat je er altijd voor me bent’ kost je nog geen halve ademteug, maar betekent zo veel voor haar.

3. Luister naar haar

Nu je volwassen bent, zie je dat je ouders niet perfect zijn en dat ook zij worstelen met hun problemen. Je moeder was en is er altijd voor je wanneer je in de put zit. Zorg dat je er ook voor haar bent wanneer ze je nodig heeft. Het komt als vanzelf dat je naar je moeder gaat als je je hart moet luchten, maar andersom is het net zo fijn als zij weet dat ze ook bij jou terechtkan.

4. Schrijf een brief

Je geeft om haar en dit wil haar met de mooiste woorden die je kunt bedenken duidelijk maken. Door haar een brief te schrijven geef je jezelf de tijd om te bedenken wat je precies tegen haar wilt zeggen én zij heeft voor altijd op papier staan hoe bijzonder ze voor jou is.

5. Koop haar favoriete bloemen

Een klein, maar toch groot gebaar. Een bos bloemen is zo gekocht, maar door een mooi boeket van haar favoriete bloemen te kopen, laat je merken dat je naar haar luistert en aan haar denkt.

6. Laat haar merken dat je blij bent dat je op haar lijkt

Dit is misschien niet iets waar je dagelijks bij stilstaat, maar een groot deel van de persoon die je vandaag bent, heb je te danken aan je moeder. Ze bracht je normen en waarden bij, leerde je hoe belangrijk het is jezelf te waarderen en ze is de persoon die je áltijd mooi zal vinden zoals je bent. En hoe mooi is het dan te beseffen dat hoe ouder je wordt, je steeds meer op haar gaat lijken?

De relatie met je moeder is een van de meest intense relaties in je leven. Realiseer je dat het bijzonder is om een moeder te hebben die van je houdt en waarvoor jij de wereld betekent. Neem komende moederdag dus even een moment om haar te bedanken voor wie ze is. Want dat verdient ze.

In samenwerking met Buddha to Buddha

Reageer op artikel:
6 manieren om je moeder te bedanken voor wie ze is
Sluiten