Tessa Ham
Tessa Ham Love & Life 29 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

5 makkelijke manieren om het thuiswerken leuker en productiever te maken

De één is er achter gekomen dat ze het heerlijk vind het thuiswerken, zo alleen en in alle stilte. De ander lijkt gillend gek te worden tussen die vier muren, mist z’n collega’s onwijs en heeft moeite de balans te vinden tussen werk en privé. Niet getreurd als je in die laatste categorie valt, want gelukkig zijn er manieren om het thuiswerken leuker te maken.

Verrassend genoeg word je daardoor ook nog eens productiever.

1. Pauzes waar je blij van wordt

Het is makkelijk om vanuit huis te veel te werken en te vergeten om essentiële pauzes te nemen. Waarschijnlijk weet je inmiddels wel dat het wetenschappelijk is bewezen dat pauzes je productiever maken. En dat je op werk ook niet acht uur lang als een zombie achter je laptop zou zitten. Het schuldgevoel kunnen we dus sowieso wegstrepen.

Dat wetenschappelijk onderzoek is allemaal leuk en aardig, maar wat als je simpelweg vergeet pauzes te nemen? Of denkt dat je er geen tijd voor hebt? Waarschijnlijk heb je echt wel tijd om tien minuutjes met je hoofd in de zon te gaan zitten of een blokje om te gaan.

Zet een wekker als je de neiging hebt om toch door te werken. Afspraken met jezelf zijn net zo belangrijk als afspraken met een ander. Doe in je pauzes activiteiten waar je blij van wordt, en het thuiswerken wordt vanzelf stukken leuker.

2. Zelf je dagen indelen

Het grote voordeel van thuiswerken is dat je je eigen dagen kan indelen. Natuurlijk moet je aanwezig zijn op tijden dat het nodig is (zoals met een meeting of als anderen op je moeten rekenen), maar verder ben je helemaal vrij. Dat betekent dat je best een dagje kunt uitslapen, een work-out tussendoor kan doen of even met een vriendin kan bellen. Als je jouw werk maar af krijgt en de tijd vastplakt aan je standaard eindtijd.

3. Houd virtuele koffiedates met je collega’s

Het grote nadeel van thuiswerken is dat je jouw collega’s mist waarmee je even kunt sparren of gewoonweg kunt kletsen. Zorg er daarom voor dat je met je collega’s in contact blijft. Natuurlijk kan dat via Slack of WhatsApp, maar veel leuker is bijvoorbeeld een echt kaartje of een virtuele koffiedate waarin jullie even kunnen bijkletsen.

4. Zorg voor een fijne werkomgeving

Wat jouw home office situatie ook is (een echt bureau of aan de eettafel), zorg ervoor dat het een fijne plek is om te werken. Dat is een tip van Marie Kondo, die er volgens haar voor zorgt dat je jouw werkplek ook nog eens opgeruimd houdt. Zet een bos verse bloemen neer en koop een paar mooie pennen en notitieboekjes. Of investeer in een comfortabele en ergonomische stoel, dat maakt al een wereld van verschil.

5. Doorbreek de dagelijkse sleur

Als alle dagen op elkaar gaan lijken, is het logisch dat je gedemotiveerd raakt. Voorkom dus dat je in die dagelijkse sleur terecht komt. Eens ergens anders werken, zoals op de bank of in de tuin doet al wonderen. Je kunt ook veranderingen doorbrengen in je werkzaamheden zoals het oppakken van een online cursus.

Het meest belangrijk is dat je dagen niet meer zo op elkaar lijken. Trakteer jezelf dus de ene dag op een koffie to go bij je favoriete tentje en maak een andere dag een Instagram-waardige lunch. Je snapt het idee.

Nog niet positief over het thuiswerken? Zo creëer je een positieve en productieve routine als je vanuit huis werkt

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 makkelijke manieren om het thuiswerken leuker en productiever te maken
Sluiten