Renée
Renée Liefde & Sex 8 mei 2017

It’s true! Mannen denken dus écht anders over vreemdgaan dan vrouwen

Vreemdgaan blijft een controversieel onderwerp waar iedereen nét iets anders over lijkt te denken, maar volgens dit onderzoek verschillen vooral mannen en vrouwen behoorlijk van mening, als het gaat om wat de ergste vorm van vreemdgaan is.

Voor het onderzoek – dat werd gepubliceerd in Archives of Sexual Behaviour – vulden bijna 64.000 deelnemers van alle seksuele oriëntaties een enquête in, met vragen over hun vorige en huidige relaties. De deelnemers werden onder andere gevraagd of zij het erger zouden vinden als hun partner fysiek vreemdging (seks hebben zonder gevoelens voor de bedpartner) of emotioneel vreemdging (sterke gevoelens hebben voor iemand, maar geen seks).

De resultaten?

Allereerst bleek het dat heteroseksuele vrouwen het erger zouden vinden als hun partner emotioneel vreemdging, dan dat hun partner fysiek vreemdging. Heteroseksuele mannen vonden het echter twee keer keer zo erg als hun partner fysiek vreemd zou gaan. Verrassend genoeg verdween dit patroon bij deelnemers die (ook) op dezelfde sekse vallen: mensen die zich identificeerden als homoseksueel, lesbisch of biseksueel vonden emotioneel en fysiek vreemdgaan beiden even erg.

Waarom dit verschil?

De onderzoekers suggereren dat dit verschil in sekse kan liggen aan evolutionaire factoren. Vanuit een historisch oogpunt zouden mannen niet willen investeren in kroost dat biologisch gezien niet van henzelf zou zijn. Er zijn echter ook een hoop culturele aspecten die een rol zouden kunnen spelen. Zo zijn er bepaalde assumpties bij mannen en vrouwen die kloppen met de resultaten – bijvoorbeeld dat mannen én vrouwen in het algemeen geloven dat mannen meer om seks geven.

Wat de reden ook is dat vrouwen anders kijken naar vreemdgaan dan mannen; voor ons valt er maar één ding te zeggen. Heb je interesse in iemand anders dan je partner? Dan is het verstandiger om eerst even dat hoofdstuk af te sluiten voor je aan iets nieuws begint.

Het verschil in de praktijk testen? Dat doet De Mannentester

Vreemdgaan blijft één van de meest controversiële en tegelijkertijd alledaagse onderwerpen van onze samenleving. Het lijkt wel of iedereen het doet en slechts een enkeling het geheim weet te houden. Maar wat nou als je vermoedt dat je partner vreemdgaat, of hier voor openstaat, en je dit in de praktijk wil testen? Dat is dus precies wat Victoria Kramer (Eva van de Wijdeven) doet in de super hete, nieuwe serie De Mannentester, waarvan aflevering 1 t/m 3 nu al gratis online te kijken is.

Ondanks dat de serie pas sinds april te zien is bij KPN Presenteert, zijn we he-le-maal verslaafd. “Hoe ver wilt u dat ik ga?” is nu al een fameuze en typerende line voor Eva, die de 31-jarige en super verleidelijke Victoria Kramer speelt. Victoria wordt ingehuurd door echtgenotes, vriendinnen en andere dames die hun mannen willen laten ‘testen’ en choquerend genoeg weet Victoria bij vrijwel iedere man direct de juiste snaar te raken.

Het verhaal is gebaseerd op het gelijknamige boek van Heleen van Royen en het is anno 2017 helaas best makkelijk voor te stellen dat dit de realiteit gaat worden – mocht dit niet al zo zijn. Als je er eventjes over nadenkt, klinkt zo’n Mannentester helemaal niet zo absurd in de huidige samenleving. De serie draait volledig om waanzinnige leugens, sexy verleiding en ultieme manipulatie, en we kunnen niets anders zeggen dan dat je dit gewoon moet gaan kijken. Heerlijk.

De Mannentester is vanaf 22 april om 22:00 te zien bij KPN Presenteert op kanaal 18 of On Demand. Aflevering 1 t/m 3 bekijk je ook gewoon via de website!

in samenwerking met KPN

Reageer op artikel:
It’s true! Mannen denken dus écht anders over vreemdgaan dan vrouwen
Sluiten