Sharon
Sharon Love & Life 24/11/2015

Mannen eten maar liefst 93% meer pizza in het bijzijn van een vrouw

Tijdens het onderzoek van Cornell University werden gedurende twee weken 150 volwassenen geobserveerd tijdens hun lunch bij een Italiaans all-you-can-eat buffet. Ze keken hierbij naar hoeveel schaaltjes salade en pizzapunten er werden gegeten. Het resultaat was best opmerkelijk!

Mannen aten wanneer ze met een vrouw aten maar liefst 93% meer pizza en 86% meer salade dan wanneer ze met iemand van hetzelfde geslacht aten. De conclusie die hieruit kan worden getrokken is dat mannen meer eten om indruk te maken op het andere geslacht – wel bijna twee keer zo veel.

Na de lunch werden de deelnemers ook gevraagd in hoeverre ze zich vol voelden. Hoewel de vrouwen bij een man net zoveel aten als bij een vrouw, gaven ze wel aan dat ze het gevoel hadden dat ze (bij beide pairings) teveel hadden gegeten en haast voelden tijdens het eten van hun maaltijd.

Door (te) veel te eten denken mannen in veel gevallen aan te kunnen tonen dat alles aankunnen en dus hun fitheid tonen door enorm veel te eten, terwijl het juist een onbewust signaal kan uitzenden over het (ongezonde) lichaam dat ze mogelijk zullen krijgen als ze dit te vaak zouden doen.

Conclusie: mannen eten meer dan nodig wanneer gepaard met het andere geslacht, maar het zijn juist de vrouwen die denken dat ze onnodig veel hebben gegeten.

Oei: deze man vraagt z’n 5 euro terug nadat Tinder-date niet met hem mee naar huis wil.

Reageer op artikel:
Mannen eten maar liefst 93% meer pizza in het bijzijn van een vrouw
Sluiten