Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Beauty 22 aug 2018

Chanel komt met een make-uplijn voor mannen en het internet is boos

Chanel is altijd al een vooruitstrevend merk geweest. Nu komt het met een make-uplijn speciaal gemaakt voor mannen, iets wat anno 2018 niet heel gek is. Toch vinden veel mensen dat Chanel de plank volledig misslaat met dit besluit.

Boy de Chanel

Het is 2018. Dat betekent dat het totaal niet meer raar of ongebruikelijk is dat mannen make-up gebruiken. Of het nu eens in de zoveel tijd is, of elke dag een full face look, alles kan. Tom Ford en Clinique hebben al producten uitgebracht voor mannen, maar een complete make-uplijn voor het andere geslacht is nog niet zo gebruikelijk.

De make-uplijn

Chanel heeft dus de sprong gewaagd en komt met een volledige lijn die de naam Boy de Chanel draagt. Het Franse bedrijf zegt tegen WWD: “By creating Boy de Chanel, its first makeup line for men, Chanel reaffirms the ever-changing codes of an unchanging vision: Beauty is not a matter of gender, it is a matter of style.” Hier zijn we het natuurlijk volledig mee eens.

De lijn bestaat uit foundation, een wenkbrauwpotlood en lippenbalsem. De verpakking van deze drie producten zijn zwart en monochroom. Het is duidelijk dat het merk voor deze simpele branding heeft gekozen om het makkelijker te maken voor mannen om make-up te kopen.

In een statement zegt het merk het volgende: “Just as Gabrielle Chanel borrowed elements from the men’s wardrobe to dress women, Chanel draws inspiration from the women’s world to write the vocabulary of a new personal aesthetic for men. Lines, colors, attitudes, gestures….There is no absolutely feminine or masculine prerequisite: Style alone defines the person we wish to be.”

This just in. @chanelofficial will be launching a makeup line just for us boys comprising a foundation, a lip balm and an eyebrow pencil. Finally, I can look pretty now. Who else is keen? #BOYdeCHANEL #readaboutitontheblog #tagafriend

1,532 Likes, 256 Comments – Bagaholicboy (@bagaholicboy) on Instagram: “This just in. @chanelofficial will be launching a makeup line just for us boys comprising a…”

Niet begrepen

Ondanks dat het een goede ontwikkeling is dat gender in make-up verdwijnt en dat het steeds meer geaccepteerd wordt voor mannen om het te gebruiken, is er veel ophef over de lijn.

﮼زينب﮼ on Twitter

Chanel will have a makeup for men Boy De Chanel. Another unnecessary product made by capitalism. If a man wants to use makeup, he can use the regular makeup product.

KI LOVES TATBILB / spoilers on Twitter

BOY DE CHANEL ????? MAKEUP IS UNISEEEEEEEEX !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 4 SHADES ???????? YOUVE GOT TO BE KIDDING MEEEEEEEEEEEEE !!!!!!!! https://t.co/oLrdE4Qlbb

Ten eerste wordt er veel gesproken over het feit dat de foundation in slechts vier kleuren komt. Vier?! Mannen komen, net als vrouwen, in verschillende tinten, dus een bredere range zou wel zo handig zijn. Misschien dat dit een bewuste keuze was omdat ze eerst willen kijken in hoeverre de lijn aanslaat, maar het valt wel op.

PandaEyes on Twitter

Boy de Chanel has FOUR shades of tinted foundation. Is this the 1980s?

Verkeerde naam

Daarnaast zijn er veel mensen die niet begrijpen waarom er überhaupt een gender sticker op de producten moet komen. Make-up is voor iedereen, dus waarom zou er onderscheid gemaakt moeten worden in geslacht?

scott on Twitter

Also ‘Boy de Chanel’: https://t.co/C8KFDR4Qcf

Toch is het niet zo dat de naam refereert naar geslacht, maar naar Gabrielles vroegere lover en muse, Boy Capel. We begrijpen de verwarring, dus het was wel zo handig geweest als ze dit duidelijker hadden gecommuniceerd.

Anna on Twitter

Beauty is not a matter of gender, it’s a matter of style.” You mean those four shades of ‘tinted fluid’ you’ve creatively called ‘Boy de Chanel’ lol https://t.co/81zCCxWKw9 via @i_D

Het is nog niet duidelijk of de foundation een aparte samenstelling heeft gebaseerd op de huid van mannen, of dat het gewoon foundation is met andere verpakking. De bedoeling van Chanel is heel goed, maar het was wel verstandig geweest om het toegankelijk te maken voor elke huidskleur én de naam duidelijk te maken. Uiteindelijk is make-up voor iedereen.

De lijn is per 1 september te koop in Zuid-Korea. We zijn heel benieuwd hoe groot het succes van de make-up is. Vanaf november zal de lijn wereldwijd online te bestellen zijn.

Dit vind je ook leuk.

Deze 10-jarige knul is beter met make-up dan wij

MetroWWD

Reageer op artikel:
Chanel komt met een make-uplijn voor mannen en het internet is boos
Sluiten