Wij vroegen ons af of mannen ons ook stalken op Instagram en dit is het antwoord

Als wij verliefd zijn, dan stalken we diegene op elk mogelijk sociaal platform tot we erbij neervallen. Eerlijk is eerlijk, wij vrouwen zijn allemaal guilty as hell. Voor je het weet zit je diep in Instagram te spitten, op het account van de moeder van de beste vriend van de crush in kwestie. Maar de vraag is: doen zij dit ook terug?

We zijn gelukkig niet de enigen, want zo’n 75% van de vrouwen checkt de social media-accounts van de potentiële partner voor ze op date gaan, een typisch vrouwendingetje dus. Nu vragen we ons af of dit ook een mannendingetje is. Aangezien praktisch ons gehele leven online staat – inclusief dronken stories en ontelbaar veel Boomerangs van ons huisdier -, is het geen overbodige luxe om te weten of we hier voortaan rekening mee moeten houden.

Wij hebben vragen aan de mannen

We hebben zoveel vragen. Kijkt een man naar onze Instagram pagina? En vinden ze iemand minder leuk hierdoor? Oftewel, moeten we ons zorgen maken?

Wij hebben een – soort van – antwoord op deze vragen. Namelijk 59% van de mannen kijkt op de social media-accounts van hun toekomstige date. Verschillende mannen deden bij Elite Daily hun uitspraak over dit onderwerp en daar kwamen nogal verrassende anekdotes uit.

Dan (31)

“Ik had ooit een match met iemand die nogal een vreemd beroep had opgegeven, dus zocht ik haar op. Zo kwam ik erachter dat ze onder een schuilnaam porno-actrice was. Het voelde alsof ik een paar stappen oversloeg, van chatten op Bumble naar kijken hoe ze iemand deepthroat. Ik vond het hilarisch, het maakt mij niet zoveel uit.

Ik stalk nooit mensen, tenzij ze zelf hun social media-accounts met me delen. Ik vind het leuker om iemand persoonlijk te ontmoeten, dan dat ik de eerste indruk online krijg. Ik houd nogal van de old fashioned manier.”

Alexander (24)

“Ik check meestal de Instagram-pagina’s als ze die zelf aan mij geeft of in haar bio heeft staan op de datingsapp. Je kan veel over iemand zeggen op basis van de foto’s en de teksten die ze plaatsen op Instagram. Eerst checkte ik de Facebook-pagina ook, maar tegenwoordig is dat platform alleen maar om memes op te plaatsen.

Ik zoek altijd wat basic informatie op, bijvoorbeeld wat voor eten ze lekker vindt. Als ze van Thais houdt, dan stel ik een Thais restaurant voor als date. Wat ik ook belangrijk vind, is dat onze ideologieën overeenkomen.”

Tyler (24)

“Normaal gesproken doe ik geen research voor ik op date ga. Ik leer iemand liever kennen tijdens de date zelf, dan bepaalt zij wat ik mag weten. Ondanks dat alles online openbaar is, voelt het toch al een inbreuk op haar privacy. Soms zoek ik op Facebook of we gemeenschappelijke vrienden hebben, maar thats it.

Ben (28)

“Momenteel heb ik een partner, maar daarvoor heb ik veel op datingapps gezeten en dat stalkte ik regelmatig. Als haar Instagram aan haar profiel was toegevoegd, dan checkte ik dit even. Als ik haar interessant vond, dan vroeg ik aan gemeenschappelijke vrienden hoe ze was.

Ik vermeldde zelf altijd mijn Twitter in mijn bio en moedigde mensen aan om mij te stalken. Online daten is voor vrouwen soms best spannend en zo zorgde ik ervoor dat ze zich veilig voelde bij mij. Zo verzeker ik dat ik geen catfish ben.”

Wes (27)

“Ik had ooit een match met een meisje en toen we begonnen met praten vertelde ze dat ze een relatie had. Haar modellenbureau spoorde haar aan om Tinder te gebruiken als manier om meer volgers te krijgen.

Dat was niet de enige keer dat ik een apparteling aan de haak sloeg. Ik had ook ooit een match met een meisje die er leuk uitzag en vroeg of ik haar wilde toevoegen op Snapchat. Dit zou mij eenmalig dertig euro kosten, om te bewijzen dat ik echt was en dat ik geld had. Sindsdien check ik altijd even de socials van degene met wie ik praat.”

Eindelijk duidelijkheid. We kunnen stellen dat sommige mannen wel degelijk op onze social media-accounts kijken, maar om andere reden dan wij doen. Wij ‘stalken’ uit plezier, terwijl mannen alleen de socials checken om praktische redenen. Ben jij momenteel aan het daten? Dan komen deze situaties je gegarandeerd bekend voor.

Elite Daily

Reageer op artikel:
Wij vroegen ons af of mannen ons ook stalken op Instagram en dit is het antwoord
Sluiten