Suze van As
Suze van As Love & Life 25 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Mannen worden váker verliefd op het eerste gezicht dan vrouwen

Gek dat vrouwen het imago hebben dat ze heel snel aanhankelijk en verliefd worden, terwijl het de mannen zijn die sneller vlinders in de buik hebben.

‘Liefde op het eerste gezicht’, óf je gelooft erin of je denkt dat het niet bestaat. Toch is er uit een uitgebreid en grootschalig onderzoek gebleken dat mannen veel sneller verliefd worden dan vrouwen. Het onderzoek is uitgevoerd op 80.000 mensen, en hieruit bleek dat 48 procent van de mannen meteen verliefd werd. Wij vrouwen zijn hier blijkbaar wat killer in, aangezien maar 28 procent van de vrouwen ‘liefde op het eerste gezicht’ hebben ervaren.

Dit valt redelijk logisch te verklaren volgens de biologisch antropoloog Dr Helen Fisher. Mannen voelen zich sneller aangetrokken tot iemands uiterlijk, wat vrouwen veel minder hebben. Dus, als je redelijk hetzelfde eruit blijft zien, blijft hij verliefd en tevreden. Bij vrouwen werkt dit anders. Zodra we merken dat hij qua innerlijk niet zo leuk is als hij eruit ziet, verdwijnen onze gevoelens snel.

Maar betekent dit automatisch dat echte liefde alleen voort komt uit goede looks? Dat is volgens Fisher niet zo. “‘Real’ long-lasting love isn’t just based on physical attractiveness but background, intelligence and important traits such as kindness, honesty and sense of humour”. Ook hangt het af van je lichaamstaal en hoe zelfverzekerd en gelukkig je bent. Nu weten we dus dat het imago van hondsdolle vrouwelijke verliefdheid ongegrond is. Mannen worden eerder verliefd op ons!

Daily Mail

Reageer op artikel:
Mannen worden váker verliefd op het eerste gezicht dan vrouwen
Sluiten