Zita Vervoort
Zita Vervoort Entertainment 8 dec 2019

Mariah Carey dropt de trailer van haar nieuwe mini-documentaire over haar kersthit

Mariah Carey en haar kerstnummer All I Want For Christmas zijn niet weg te denken deze tijd van het jaar. We hebben goed nieuws: de zangeres laat weten dat er een mini-documentaire aankomt over haar kersthit en dat is All we want for Christmas.

We zingen dit lied ieder jaar weer volmondig mee. We konden dus niet enthousiaster zijn over de komst van deze documentaire.

All I Want For Christmas

De kersthit All I Want For Christmas van Mariah Carey kwam precies 25 jaar geleden uit. 25 jaar lang zingt iedereen de hit uit volle borst mee. Hoewel niet iedereen fan is van de hit, blijft hij rond de kerstperiode in de hitlijsten staan. Hoe was Mariah eigenlijk op het idee gekomen om deze kersthit te schrijven en wat kwam er allemaal bij kijken? Dit kunnen we allemaal zien in de documentaire die uitkomt over de hit.

Documentaire Mariah Carey Is Christmas

De mini-documentaire over All I Want For Christmas is in samenwerking met Amazon Music. De documentaire gaat over the making of van Mariahs kersthit. We krijgen alle beelden van achter de schermen te zien over hoe het lied in elkaar is gezet. Ook zien we hoe het lied een culturele impact heeft gekregen op de wereld sinds deze in 1994 gelanceerd werd.

Niet alleen Mariah zal te zien zijn in de mini-documentaire. Ook haar langdurige collega Randy Jackson, muziek editor Shirley Halperin, de directeur van alle grafieken Gary Trust en niet te vergeten Trey Lorenz, de achtergrondzanger en vriend van Mariah zijn te zien in de documentaire.

Can’t wait to share this with you guys! Watch the trailer for my @AmazonMusic mini-doc, coming soon ??❄️ #alliwantforchristmasisyou

49.8k Likes, 1,150 Comments – Mariah Carey (@mariahcarey) on Instagram: “Can’t wait to share this with you guys! Watch the trailer for my @AmazonMusic mini-doc, coming soon…”

Beelden van vroeger

Niet alleen zullen Mariah en haar collega’s in het heden vertellen over de impact van de hit. We zullen ook beelden te zien krijgen van de tijd waarin de hit uitkwam. Het was in die tijd heel gewoon om kersthits te coveren, maar Mariah wilde een eigen hit. Hierin wilde ze alles vertellen wat ze leuk vindt aan kerst. “I just remember where I was coming from, wanting it to feel like a classic,” zegt ze.

De hit is niet meer weg te denken

De kerstperiode en Mariah zijn niet meer los van elkaar te denken. De zangeres ontving zelfs een Guinness World Records voor beste kersthit van de wereld. Daarbij is haar hit tijdens de kerst de meest gestreamde hit op Spotify.

Al eerder behind te scenes

Deze documentaire is niet de eerste keer dat de zangeres praat over het ontstaan van de hit. In een eerder interview met Cosmopolitan UK vertelt ze dat ze bij het schrijven van de hit wat kleine melodietjes aan het componeren was. “I was going over all the things I think about at Christmas time that make me happy and how to turn it around and make it into a love song,” vertelt ze.

Wanneer de releasedatum is van de mini-documentaire is nog niet bekend. Tot die tijd zullen zingen we All I Want For Christmas minstens honderd keer per dag.

Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mariah Carey dropt de trailer van haar nieuwe mini-documentaire over haar kersthit
Sluiten