Zita Vervoort
Zita Vervoort Entertainment 29 november 2019

We’re shook – Dit is Mariah Carey’s nettowaarde

I don’t want a lot for christmas.. Of toch wel? Het prachtlied All I Want For Christmas van Mariah Carey willen we in ieder geval wel en ook graag op repeat. Dit lied is niet het enige wat we van de zangeres willen, want de nettowaarde van Mariah Carey is er een om U tegen te zeggen.

Dat de popster een grote buit heeft binnengehaald met haar kerstlied, geloven we wel. We zijn shook over de nettowaarde van Mariah.

Mariah Carey’s nettowaarde

Ieder jaar staat het kerstlied van Mariah in de toplijst van best beluisterde nummers. Om deze reden krijgt ze niet alleen leuke cadeautjes voor kerst. Er ligt ook een hele stapel cash bij haar onder de boom. Dit komt natuurlijk omdat wij haar tophit dertig keer per dag beluisteren. Hoeveel er precies op haar bank staat, dat is ongekend.

♥️?♥️

184.8k Likes, 2,791 Comments – Mariah Carey (@mariahcarey) on Instagram: “♥️?♥️”

All I want for Christmas is you

De kersthit van Mariah kwam uit in 1994 en wordt tijdens de kerstperiode nog steeds superveel beluisterd. Hierom is de hit een enorme money maker. In totaal is het nummer 229 miljoen keer gestreamd op Spotify (wow). Ook heeft het nummer het record verbroken van meest beluisterde nummer op één dag op 24 december 2018. Dit waren 10,8 miljoen streams. Kortom: we zijn obsessed met het nummer.

Bakken met geld

Nu we weten hoevaak het nummer beluisterd is en hoe populair het nummer eigenlijk is, kunnen we ons wel bedenken dat de zangeres er bakken met geld mee verdient. In 2018 verdiende Mariah zestig miljoen dollar met haar kersthit en dit bedrag wordt steeds hoger.

Al haar andere muziek

Wat je misschien verbaast is dat Mariah met haar andere hits ook een fortuin heeft binnengehaald. Wist je bijvoorbeeld dat haar nummer “One Sweet Day” het langst op nummer één in de hitlijst heeft gestaan in Amerika voordat Lil Nas X dit record verbrak? Nee, wij ook niet.

Veel verkocht

Volgens Recording Industry Association of America heeft de zangeres 66,5 miljoen van haar albums verkocht. Dit is ongeveer net zo veel als The Rolling Stones hebben verkocht. Digitaal heeft ze zo’n dertig miljoen albums verkocht. Wij kunnen er niet over uit.

Touren

Niet alleen op een plaat of op Spotify is ze razendpopulair. Ze tourt ook al jaren met haar nummers en hier verdient ze ook miljoenen mee. Zo kreeg ze in 2006 voor de tour The Adventures of Mimi 27,9 miljoen dollar. In 2016 kreeg ze nog 30,3 miljoen dollar voor haar tour Sweet Sweet Fantasy Tour. Hoe dan?

Wat is nu haar nettowaarde?

Mariah behoudt natuurlijk niet al dit geld, maar geloof ons: ze neemt een hele stapel van dit geld wel mee naar huis. Volgens Celebtrity Net Worth zou Mariah nettowaarde driehonderd miljoen dollar zijn. Sommige bronnen zeggen zelfs dat haar nettowaarde vijfhonderdmiljoen is.

Als je zo rijk bent als Mariah maakt die tweehonderd miljoen dollar ook eigenlijk niet meer uit. Haar nettowaarde is in ieder geval all we want for christmas.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
We’re shook – Dit is Mariah Carey’s nettowaarde
Sluiten