All I want for Christmas is cashen – Dít is wat Mariah Carey verdient met haar kersthit

Als je het over kerst hebt, dan heb je het over Mariah Carey. Ieder jaar weer is de kerstklassieker van Mariah Carey niet van de radio te krijgen en groot favoriet van ongeveer iedereen. Leuk voor ons om in de decembervibe te komen, maar nóg leuker voor haar. Ze verdient er namelijk nog steeds bakken met geld mee.

Hoeveel? Dat vertellen we je maar al te graag.

Zóveel verdient Mariah Carey met haar kerstklassieker

Oké, eerlijk is eerlijk. Soms hoor je het nummer zo vaak op de radio tijdens de decembermaand, dat je er ook wel een beetje moe van wordt. Voor wie dat niet geldt, is Mariah Carey herself. Iedere keer als het lied wordt gedraaid, verdient zij namelijk weer flink wat geld.

Volgens Daily Mail komen de verdiensten neer op zo’n 445.000 euro per jaar. WHUT. Enne, dat zijn dan alleen nog maar de inkomsten door radioplays, Spotify- en YouTube-streams. Extra kerstshows worden dus niet meegeteld en die geeft ze obviously ook niet gratis. Sterker nog, voor elk optreden vangt Mariah Carey zo’n 300.000 euro.

Christmas Special

Na meer dan 200 miljoen albums(!) te hebben verkocht, en negentien keer op nummer 1 te hebben gestaan, kwam de Queen of Christmas dit jaar met een Christmas Special op Apple TV+. Op 4 december vond de “Mariah Carey’s Magical Christmas Special” plaats, die wereldwijd werd uitgezonden op Apple TV+. In de special zagen we niet alleen Mariah Carey, ook Ariana Grande, Jennifer Hudson, Snoop Dogg en nog veel meer bekendheden kwamen voorbij.

De soundtrack voor deze special heb je vast al voorbij horen komen. “Oh Santa!” is in samenwerking met Ariana Grande en Jennifer Hudson gemaakt. Nu kan je het alleen nog verkrijgen via Apple Music, maar vanaf 11 december hoor je de hit ook op andere streamingplatforms.

Reageer op artikel:
All I want for Christmas is cashen – Dít is wat Mariah Carey verdient met haar kersthit
Sluiten