Renée
Renée | LinkedIn Beauty 8 mei 2019

Ik probeerde de Mario Badescu Drying Lotion om te kijken of de hype real is

Je weet toch hoe sommige dingen zó gehyped worden dat je puur als tegenbeweging weigert om het te proberen? Dat had ik – NSMBL’s Renée – met de Mario Badescu Drying Lotion. Oh ja, en omdat het niet makkelijk te vinden was in Nederland. Maar nu je de puistjesbestrijder vindt bij webshops als Cosmania en Douglas gaf ik eindelijk toe: ik heb het geprobeerd.

Toen ik het kleine flesje (lees: 29 ml) in handen had ging mijn beautyhart wel sneller kloppen, hoor. Ooit ben ik begonnen als beautyredacteur en waren dit soort sterproducten mijn lust en mijn leven. Inmiddels schrijf ik ook over andere zaken (hi Kim Kardashian). Toch is het tijd om even terug naar de roots te gaan.

Ik heb dus dé Mario Badescu Drying Lotion gebruikt en ik wil er toch even mijn mening over geven.

Mario Badescu Drying Lotion

Kylie Jenner zou (betaald of onbetaald) bij de Mario Badescu Drying Lotion zweren. En als iets goed genoeg is voor Kylie, dan is het vast ook goed genoeg voor mij. Maar what is up met deze hype en is het echt zo’n wondermiddel?

Ik kan er kort over zijn: het antwoord is namelijk ja. Zodra ik een wattenstaafje in het flesje met roze en transparante vloeistof stop en zorgvuldig puistje na puistje aanstip word ik de volgende ochtend wakker met een ingedroogde puist. Klinkt vies, is het niet, maar ik bespaar je wel de beelden.

The icon. (📷: @thebeautyhunterblog)

15.5k Likes, 270 Comments – Mario Badescu Skin Care (@mariobadescu) on Instagram: “The icon. (📷: @thebeautyhunterblog)”

Wat dit product basically doet is al je puisten uitroeien. De combinatie van salicylzuur, calamine en andere sneldrogende ingrediënten zorgen ervoor dat je puist terwijl je slaapt minstens een stuk kleiner wordt. Zelfs als er zo’n vies wit kopje op zit. Echt waar.

En oké, het komt weleens voor dat ik ‘s ochtends naar de spiegel slaapwandel omdat ik hoop dat ik met een glanzende huid à la Gigi Hadid wakker ben geworden. Dat is niet altijd het geval, want als ik het product in mijn slaap wegwrijf zit er ‘s ochtends dus nog steeds een pukkel. Maar wanneer je het goed doet en het een paar nachten herhaalt, verdwijnen ze zeker als sneeuw voor de zon. Ideaal.

De ingrediënten

Kijk, je wil het waarschijnlijk niet gebruiken als je knetterbrak bent omdat je de avond ervoor een wodka teveel achterover hebt getikt. De alcoholgeur van dit product is strong. Maar dat zorgt er in combinatie met de andere ingrediënten wel voor dat het een effectief product is.

De Drying Lotion van Mario Badescu bevat de volgende ingrediënten: Isopropyl Alcohol, Aqua (Water, Eau), Calamine, kamfer, Zwavel, Zink Oxide, titanium dioxide, Talk, Glycerine, Salicylzuur. Mocht je niet zo thuis zijn in de wereld van skincare, deze lijst betekent dat je het echt alleen op puistjes wil gebruiken en niet op de rest van je gezicht. Maak er dus geen gezichtsmasker van en houd het als spot treatment.

Het prijskaartje

De Mario Badescu Drying Lotion kost je een kleine rib uit je lijf, maar dan heb je wel wat. Een flesje van 29 ml kost namelijk €20 en daarom zou ik het je alleen aanraden als je puistjes on the reg hebt. Af en toe een pukkel hier en daar? Geef je geld dan ergens aan uit.

Lees ook: Dit eeuwenoude middel werkt super goed tegen acne en is heel betaalbaar

Reageer op artikel:
Ik probeerde de Mario Badescu Drying Lotion om te kijken of de hype real is
Sluiten