Food 16 nov 2018 Mark Schoones

Marks Menu #18: Allesbehalve Aanstellerige Açai Bowl

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

“Nee, het is assa-i. Niet akai.” Als ik ergens toch jeuk van krijg, zijn het mensen die zich druk maken over de uitspraak van açai. Het is hetzelfde volk dat om de haverklap meldt dat het toch echt kienwah en niet kienoah is. Kunnen die mensen niet met z’n allen op een eiland gaan wonen en ons met rust laten? Ofwel; laat ze lekker collectief op Bali blijven komende zomer. Scheelt ons normale mensen ook weer wat ergernis omtrent die doodvermoeiende Bali-verhalen. Bali dit, Bali dat. Authentiek dit, ongerepte natuur dat. Mens, je bent er twee weken geweest en sliep in een tent met airconditioning en een minibar. Net als de rest van je duffe jaarclub. Met je VervangVespa en je Wanderlust-quotes.

Açai Bowl met blauwe bessen

Goed, ik heb de redactie beloofd dat dit een culinaire column is en geen wekelijkse ‘waar ergert Mark zich aan’-hoekje. Dus laten we het over het nassen hebben. Het recept van deze week is geen açai bowl. Waarom? Omdat de açai een notoir overschatte kutvrucht is. Daarom. Een ronduit arrogant stuk fruit dat vol dedain neerkijkt op de huis-tuin-en-keuken-zwarte-bes.

Om die laatstgenoemde een steuntje in de hipsterrug te geven, is er dit recept. Blauwe bessen in je smoothiebowl. Simpel. Gewoon normaal doen. Scheelt je bovendien qua kosten ook een derde hypotheek want de tandjes wat zijn die açaibessen duur.

Eetse.

Recept 👉

Poor man’s smoothie bowl a la minute. Combineer dit ontbijtje met een grote kop zwarte koffie en een scheut koud water en je wandelt tot minimaal 12:00 door muren. Believe that. Sommige mensen gooien hier pleurisdure açaí bessen in. Laat je niet gek maken. Gewoon normaal doen en blauwe bessen gebruiken. Is goeiekoper en bovenal niet pretentieus. Dit is de reden dat je een blender moet kopen. ————— 👤 : 1 persoon ⏰ : 5 min ————— 👇🏻INGREDIËNTEN👇🏻 ————— 1 banaan 1 kopje bevroren frambozen 1 kopje bevroren blauwe bessen 1 kopje havermout 1 handje spinazie (ga je niet proeven; is gewoon bonusgroente) 1 eetlepel cacaopoeder 2 kopjes amandelmelk 2 ijsklontjes 1 kopje verse blauwe bessen. Of nou ja, vers. Gewoon die zooi uit de supermarkt. 1 kopje granola. Of gewoon muesli zoals ze het buiten Amsterdam noemen. 1 handje walnoten voor de fun. ————— 👇🏻RECEPT👇🏻 ————— 1. Gooi de banaan, havermout, het bevroren fruit, ijsklontjes, cacaopoeder, spinazie en amandelmelk in de blendert. 2. Knallen met dat ding tot je de spinazie niet meer kan zien. 3. In een schaaltje. Hipstermuesli en walnoten erbij. Blauwe bessies eroverheen. 4. Giet het je kop in. Begin de dag. En sloop dingen.

94 Likes, 7 Comments – Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) on Instagram: “Poor man’s smoothie bowl a la minute. Combineer dit ontbijtje met een grote kop zwarte koffie en…”

Meer van Mark:

Marks Menu #18: Udon noodles met tempeh

Reageer op artikel:
Marks Menu #18: Allesbehalve Aanstellerige Açai Bowl
Sluiten