Alex Ebbers
Alex Ebbers Food 2 nov 2018

Marks Menu #17: Breakfast Burrito voor Boeven

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

Er zijn mensen die overnight oats eten als ontbijt en er zijn mensen die leven. Het ontbijt is de start van de dag en iedere dag verdient het om met een feestje te beginnen. Waarom zou je dan in vredesnaam je waffel vol druppelen met dat verschrikkelijke natte zaagsel als je ook kan kiezen voor kaas en ei?

Breakfast burrito met avocado, ei en puntpaprika

Daarom deze week een breakfast burrito. Een fantastische uitvinding bedacht door iemand die zo brak als een aap was en niet kon wachten tot de klok richting een burrito-achtige-tijd was gekropen. En dus bedacht dit prachtige mens de breakfast burrito. Kaas, vet, saus, beetje pit. Alles om de alcoholbieren uit je poriën te trekken zodat je fris en fruitig richting de middagborrel kan rollen.

En ja. Natuurlijk zit er ook avocado in. Stelletje rothipsters. Dus haal die granola uit je haar, stof je badjas af en wees bereid om sausspetters op je lekkere net-niet-strakke edoch geheel gemiddeld aantrekkelijke buikje toe te laten. De dag is begonnen. En jij mag er zijn. Boef.

Eetse.

Recept 👉

De Breakfast Burrito. Uitgevonden door een smerige kerel genaamd Leo die naarstig op zoek was naar een manier om de dag zo viezig mogelijk te beginnen. Denken we. Dit is een variant met ei, oude kaas, paprikasalsa, avocado #hipstervrucht en een huisgemaakte chilisaus. Het recept voor die saus komt nog wel een keer. Sodeflikker er voor nu maar gewoon sriracha overheen. Werkt ook prima. ————— 👤 : 1 burrito ⏰ : 15 min ————— 👇🏻INGREDIËNTEN👇🏻 ————— 2 eieren, geklutst 1 puntpaprika 1 avocado koriander, als je dat niet lust zal peterselie ook wel iets doen. Staat in ieder geval geinig op de foto. 1 bosuitje, fijngesneden 1 limoen 1/2 tl chilipoeder 1 el geraspte oude kaas Huisgemaakte chilisaus of sriracha 1 tortillawrap, meergranen als je denkt dat het iets uitmaakt Olijfolie Klontje roomboter ————— 👇🏻RECEPT👇🏻 ————— 1. Hak die avocado helemaal naar de herrie. Limoensap van halve limoen eroverheen. Peper, zout. Apart zetten. 2. Snijd de puntpaprika in ieniemienie stukjes. Limoensap erbij. Peper. Zout. Beetje koriander. Beetje chilipoeder. Apart zetten. 3. Koekenpan op middelhoog vuur. Geen olie of boter. Tortillawrap erin. 1 minuut per kant. Apart zetten. 4. Olie in de pan. Boter in de pan. Boter gesmolten? Eieren erbij. Zout. Peper. 5. Langzaam roeren met een spatel. Niet als een of andere randdebiel raggen met dat ding. Gewoon calma calma. Anders wordt dat ei boos. 6. Lijkt het ei bijna klaar? Vuur uit. Gewoon doen. Uit. Bosui erbij. Kaas erbij. Nog een beetje roeren. 7. Bouw de burrito. Avocadoding, salsading, eikaas erbij, koriander erover, chilisaus erbij. 8. Vouw die hele bende je gezicht in en besef dat één burrito veel te weinig is als je vandaag wil slopen. Kanjer.

92 Likes, 8 Comments – Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) on Instagram: “De Breakfast Burrito. Uitgevonden door een smerige kerel genaamd Leo die naarstig op zoek was naar…”

Meer van Mark:

Marks Menu #16: Een salade voor luxepoezen

Reageer op artikel:
Marks Menu #17: Breakfast Burrito voor Boeven
Sluiten