Mark Schoones
Mark Schoones Food 22 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Marks Menu #5: chicken ramen met gemarineerde spek

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

Marks Menu

De mooiste gerechten zijn de gerechten die er knap uitzien maar retemakkelijk in elkaar te cheffen zijn. Zodat jij binnen een kwartiertje koken een maaltijd op tafel tovert waar wenkbrauwen van omhoog veren. Wel de eer, niet de moeite. Soms kan het leven zo makkelijk zijn.

Heb je Marks tomatenrisotto al eens gemaakt? Marks Menu #4: tomatenrisotto met gegrilde puntpaprika en chorizo.

Chicken ramen met gemarineerde spek

Ramen is na nutella, sriracha bacon en smashed avo on toast toch wel het internetfoodie-voer van de 21e eeuw. Denk ik. Nu krijg je van die eerste twee een pens waar je vijf kratten Heineken op kan plempen en die laatste smaakt nergens naar. Nee. Serieus. Avocado op toast smaakt nergens naar. Het is een ongezien arrogant stuk voedsel. Tenzij je er weer sriracha bacon overheen sodeflikkert. Dan is het prachtig.

Anyhow. M’n punt is dat je ramen noodles met een gerust hart en enige regelmaat in je taartgat kan proppen. Ja, in mijn versie zit dan toevallig wel spek, omdat natuurlijk zit er spek in. Maar verder is dit soeppie prima verantwoord in je dieet te passen.

Er zijn een aantal manieren waarop je een bouillon voor ramen kan maken. Die manieren laten zich grofweg als volgt indelen:

1. Ik heb geen tijd maar wel honger. Flikker spullen in een pan en wacht een half uurtje.
2. Ik kon eerder weg van werk dus fuck it.
3. Ik heb geen leven en dus alle tijd om 45 dagen naar een pan te staren.

We gaan in dit recept vanzelfsprekend voor smaakje 1. Wordt het dan even goed als optie 3? Nee, natuurlijk niet. Maar je houdt wel keiveel tijd over om naar Temptation Island te kijken. Of naar EenVandaag. Ik judge niet.

Tot slot dien ik te vermelden dat een avondje ramen ook een uitermate geschikte manier is om je groentela uit te mesten. Je kan er namelijk echt alles in flikkeren. Wortel, spinazie, champignons, je kat. Maakt jou het uit. Dus… gooi dat blik Unox uit je raam en maak dit.

Recept

Eet ze!

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Marks Menu #5: chicken ramen met gemarineerde spek
Sluiten