Mark Schoones
Mark Schoones Food 5 okt 2018

Marks Menu #13: You Can Find Me In The Club Sandwich

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account(@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

You Can Find Me In The Club Sandwich

Laten we eerlijk beginnen; een Club Sandwich is toch hoofdzakelijk een reden om chips te eten bij de lunch. Niet dat je daar als weldenkend mens een excuus voor nodig hebt. Maar het is een fijne bonus. Een andere mooie bijkomstigheid is dat je de Club Sandwich even variabel kan indelen als de clubscene. Wil je posh and pretty als de Jimmy Woo (is dat nog hip?), lazer dan truffelmayo op die boterham. Wil je ongecompliceerd plat Hollandsch als de Bubbels (bestaat dat nog?), ga dan lekker voor Goudsche kaas en een rubberen plak achterham. Maakt jou het uit.

Voordat deze dertiger zich definitief verliest in gedateerde referenties naar z’n niet-bestaande uitgaansleven, is het tijd om in te zoomen op mijn specifieke Club Sandwich. Een sandwich zonder tomaat. Waarom? Omdat ik vind dat zo’n hap verse tomaat je boterham verandert in een zompig stuk smaakloos deeg. Daarom. Een Club Sandwich moet crunchen en daarom dus geen tomaat. Wat wel? Manchego, bacon en een deksels goed rozemarijn-kippetje. Hardgekookt eitje erbij. Beetje komkommer en sla voor de vorm en klaar bende. Het leven kan zo simpel zijn.

Dus leg die smeerworst weg en level je lunch up met deze club banger (is dat nog een woord?). En vergeet die chips niet. Smulpaap.

Recept👉

De Club Sandwich. Een excuus om alles op een boterham te flikkeren en chips te eten. Need we say more? ————— 👤 : 1 persoon omdat je niemand anders nodig hebt ⏰ : 20 min ————— 👇🏻INGREDIËNTEN👇🏻 ————— 3 dikke boterhammen 2 plakken bacon 1/2 kipfilet 2 plakken manchego 2 blaadjes botersla 2 plakjes komkommer 1 hardgekookt ei 1 tl rozemarijn 2 el truffelmayo Handje naturelchips Zwarte peper Zout Olijfolie Roomboter Tomaatje is optioneel. Wij vinden verse tomaat bah. Als jij dat niet vindt, ram je ‘m er gewoon op. Maakt jou het uit. ————— 👇🏻RECEPT👇🏻 ————— 1. Oven op 180 graden. Bakpapier op de bakplaat. Bacon op de bakplaat. 20 minuten bakken. Ondertussen doe je de rest. 2. Besprenkel de kipfilet in met olijfolie, rozemarijn, peper en zout. 3. Grill of bak de kip gaar. Snijd in stukkies. 4. Kook het ei binnen een minuut of 7 hard. Laten schrikken in een ijsbadje. Pelt makkelijker. 5. Besmeer de boterhammen met roomboter. Bak aan beide kanten bruin. 6. Bouw de sandwich. Brood. Truffelmayo. Sla. Komkommer. Kipfilet. Brood. Truffelmayo. Manchego. Bacon. Ei. Brood. 7. Doe fancy prikkers in de boterham als je een foto wil maken. Pleur er een handje chips bij. 8. Maak jezelf wijs dat die halve zak chips niet op gaat zodra je het broodje op hebt. 9. Stouw alles in je gezicht.

69 Likes, 3 Comments – Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) on Instagram: “De Club Sandwich. Een excuus om alles op een boterham te flikkeren en chips te eten. Need we say…”

Meer van Mark:

Marks Menu #12: Turkse pizza zonder tl-licht

Reageer op artikel:
Marks Menu #13: You Can Find Me In The Club Sandwich
Sluiten