Mark Schoones
Mark Schoones Food 6 jul 2018

Marks Menu #7: flammkuchen zonder gedoe

Mark ken je van Ask A Guy. Maar wist je dat hij ook een Instagram-account (@EetJeBordLeeg) heeft waarop hij recepten deelt? Op NSMBL tipt hij wekelijks een gerecht dat zelfs de minder begaafden in de keuken kunnen maken.

Marks Menu

De mooiste gerechten zijn de gerechten die er knap uitzien maar retemakkelijk in elkaar te cheffen zijn. Zodat jij binnen een kwartiertje koken een maaltijd op tafel tovert waar wenkbrauwen van omhoog veren. Wel de eer, niet de moeite. Soms kan het leven zo makkelijk zijn.

Flammkuchen

Eens in de zoveel tijd steekt er een quasi-nieuw-gerecht de hippe kop op. Plots vreet iedereen hamburgers en hotdogs. Ineens is een pokebowl een ding. Je knippert met je ogen en op iedere ontbijttent-menukaart prijken avocado-gedreven gerechten. Men lazert en masse overal kimchi op. Chicken & waffles tot je scheel ziet. Sriracha op je sriracha. Enfin, je snapt waar ik heen wil.

Meestal begint het bij een vaag hip tentje waar alleen mensen met een Instagram-gevolg van +15k (one day) komen. Dan ontdekken wij normale stervelingen het. Er komen wat tentjes bij. En langzaamaan rolt zo’n gerecht door richting platte tenten waar iedereen de pleuris aan heeft. Oh, jullie hebben ook truffelfriet? Boeiend.

Hetzelfde geldt voor de flammkuchen. Ooit begonnen als een zielig Duits antwoord op de oppermachtige Italiaanse pizza (denk ik) en inmiddels volwaardig geaccepteerd borrelvoer. En… terecht. Want waar ik normaliter een ongeziene takkehekel aan trendvoer heb, blijkt deze Oosterburenschijf verdomde flexibel en gevarieerd.

In basis kan je er namelijk alles op sodeflikkeren. Ik heb met dit gerechtje overigens rekening gehouden met iedereen die deeg maken eng vindt. Gewoon een pak wraps kopen of uit je Wereldgerechten-kerstpakket slopen en je bent klaar voor de strijd. Het enige dat je hoeft te kneden is je pens nadat je veel te veel van deze toppers in je giechel hebt gewurmd.

Recept

Eet ze!

Flammkuchen zonder gedoe met deeg en gekkigheid. Met zalm, rode ui en creme fraiche en verder weinig andere dingen. Als je een ontzettend aanstellerige rothipster bent, noemt je dit ding trouwens tarte flambée. Maar dat ben je niet. Dus gewoon flammkuchen. Of Duitse pizza. Mag ook, wat ons betreft. ————— ? : 2 personen of stouw alles lekker solo in dat onderste gat van je kop. ⏰ : 20 min ————— ??INGREDIËNTEN?? ————— 1 burrito wrap. Ja. Een burrito. Of een tortilla wrap. Niet van die lastige vragen stellen. Gewoon zo’n plat rond ding. 2 el crème fraîche 2 plakken gerookte zalm, in stukken gesneden 1/2 rode ui, dunne halve maantjes gesneden 1 handje rucola olijfolie zout peper ————— ??RECEPT?? ————— 1. Oven voorverwarmen op 220 graden celcius. 2. Smeer de wrap in met crème fraîche. Peper en zout eroverheen. 3. Ui verspreiden over de wrap. 4. Wrap op een rooster in de oven. Bakpapiertje eronder leggen. NIET op de bakplaat. Op een rooster. Tien minuutjes in de oven. 5. Zalmpie erop. 6. Klaar bende. Smaakt dit even lekker als wanneer je zelf dat deeg in elkaar knutselt? Nee. Absoluut niet, zelfs. Maar laten we eerlijk zijn; jij zit met je “Ik heb niet echt honger maar wel trek in iets lekkers”-muil op de bank en wil gewoon snel iets te bikken hebben.

112 Likes, 11 Comments – Eet Je Bord Leeg (@eetjebordleeg) on Instagram: “Flammkuchen zonder gedoe met deeg en gekkigheid. Met zalm, rode ui en creme fraiche en verder…”

Heb je Marks zwarte bonenburger al eens gemaakt? Marks Menu #6: zwarte bonenburger.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Marks Menu #7: flammkuchen zonder gedoe
Sluiten